De Sănătate

Punem punctul pe știi

Centrul de transplant hepatic din Iaşi nu îşi face griji în privinţa unui control de la minister

vineri, 02 decembrie 2016, 02:50
2 MIN
 Centrul de transplant hepatic din Iaşi nu îşi face griji în privinţa unui control de la minister

Centrul Regional de Transplant (CRTS) Iaşi nu a primit nicio notificare de la Ministerul Sănătăţii prin care să fie anunţat un posibil control la centrul de transplant hepatic. 

În contextul ultimelor declaraţii ale ministrului Sănătăţii, Vlad Voicu­lescu, potrivit cărora centrele de transplant din ţară care au fost acreditate în 2016 vor fi verificate de o comisie de specialitate, centrul ieşean nu a primit nicio informare în acest sens. „Momentan nu am primit nicio notificare prin care să fim anunţaţi de un control. În orice caz, centrul nostru nu are nicio problemă. Acreditarea s-a făcut legal, nu a fost realizată cu uşile închise, totul a fost transparent. În plus, noi am încercat să obţinem acreditarea de mai mult timp, iar atunci când nu am îndepli­nit criteriile ne-au întors din demers de câteva ori. Prin urmare, am obținut acreditarea atunci când am îndeplinit toate normele“, a arătat dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatoarea CRTS.

Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi a fost acreditat de Agenţia Naţională de Transplant în luna mai pentru efectuarea de transplant hepatic. Conform ministrului Voiculescu, o comisie de specialitate va verifica modul în care în 2016 au fost acreditate pentru transplant unele spitale din ţară. Măsura este o urmare a „revoluției“ pe care a început-o MS în interiorul ANT în urmă cu aproape două săptămâni. Potrivit MS, patru spitale judeţene – Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa – care au fost acreditate anul acesta pentru activitate de transplant, nu îndeplinesc condiţii minime în acest sens.

Comentarii