Cerere de acreditare pentru programe în limba engleză, la UMF

luni, 13 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Cerere de acreditare pentru programe în limba engleză, la UMF

Facultatea de Bioinginerie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a cerut acreditare de la Agenţia Română pentru Asigurare Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru două programe de studiu în limbă engleză, unul la nivel de licenţă şi unul pentru master. 

Cel de la licenţă se va numi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, iar masterul va purta numele de Biomedical Engineering. „Formarea de specialişti fiziokinetoterapeuţi înalt calificaţi reprezintă o cerinţă obligatorie pentru asigurarea unor tratamente de calitate în instituţiile medicale, baze de tratament şi recuperare din policlinici şi spitale, în staţiuni balneoclimaterice, cabinete şi servicii private de refacere şi recuperare, în instituţii de ocrotire şi asistenţă socială, sanatorii şi centre speciale de tratament pentru copii, situate în spaţiul UE, şi nu numai“, a declarat prof.dr. Anca Galaction, decan al Facultăţii de Bioinginerie de la UMF.

Despre programul de master, aceasta a precizat că domeniul în care vor fi pregătiţi tinerii care vor urma Biomedical Engineering este una a viitorului, spre care se îndreaptă multe centre de învăţământ şi de cercetare din lume. „Iniţierea programului de studii de masterat Biomedical Engineering este oportună în contextul în care, la nivel naţional şi european, domeniul bioingineriei, al aplicaţiilor moderne în medicină, sunt considerate o prioritate, atât pentru dezvoltarea sectorului economic, cât şi pentru dezvoltarea sectorului de învăţământ/cercetare şi, nu în ultimul rând, pentru a creşte calitatea vieţii prin furnizarea de servicii medicale competente“, a completat decanul.

Prof.dr. Anca Galaction a precizat că au exista în trecut solicitări pentru studii de master în limba engleză, fiindcă candidaţii nu au putut aplica la programele existente din cauza dificultăţilor de a învăţa limba română. „Candidaţii vizaţi pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare în limba engleză pot proveni din ţările europene, din Orientul apropiat, dar şi din zona de nord a Africii, şi care doresc să obţină o diplomă recunoscută în cadrul Comunităţii Europene. O altă filieră de viitori studenţi pentru această specializare ar putea fi reprezentată de elevii din ţările europene ce nu au avut acces la specializarea în ţările proprii“, a adăugat prof.dr. Anca Galaction. Aceasta a mai specificat că un studiu realizat de World Confederation of Psysical Therapy arată că cererea de specialişti fizioterapeuţi este în continuă creştere, şi că UMF Iaşi este singura instituţie din România indicată la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care pregăteşte specialişti în domeniul bioingineriei. 

 

 

Comentarii