Chirica a prins un postul de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional (UPDATE)

sâmbătă, 17 octombrie 2015, 01:58
3 MIN
 Chirica a prins un postul de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional (UPDATE)

DUMINICĂ SEARA

Mihai Chirica a prins ultimul post vacant de vicepreşedinte al PSD.

Aflaţi amănunte de AICI.

SÂMBĂTĂ DIMINEAŢĂ

Congresul PSD va desemna mâine preşedintele executiv, „numărul doi“ în partid, şi pe cei 14 vicepreşedinţi. PSD Iaşi are 91 de delegaţi la Bucureşti.

Preşedintele executiv al PSD Iaşi, Mihai Chirica, pare să vrea să dea o mai mare anvergură can­didaturii sale viitoare la primăria Iaşului, şi va candida pentru o funcţie în conducerea par­tidului la nivel naţional. Chi­rica nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, dar apropiaţi ai acestuia au confirmat că şi-a înaintat candidatura pentru una dintre cele 14 funcţii de vicepre­şedinte, ce vor fi disputate în cadrul Congresului Extraordinar de mâine, pentru care s-au depus 21 de candidaturi.

Demersul lui Chirica vine în contextul în care, în urmă cu aproape două luni, a vorbit despre „un nou început“ şi o „politică altfel“ în care să nu mai existe principiul „cumulului de funcţii administrative cu cele politice“. De atunci, primarul in­terimar a cumulat funcţia de primar cu cea de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Iaşi, cu cea de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi şi, cel mai probabil, cu cea de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional. De altfel, surse din partid spun că „jocurile“ ar fi deja făcute şi că primarul interimar al Iaşului va obţine funcţia pentru care candidează.

Un alt ieşean care ar putea in­tra în cursa pentru o funcţie la ni­vel naţional este Constantin Niţă, şef PSD Braşov, dar născut în judeţul Iaşi, la Ciohorăni. Re­cent, „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit încrengăturile existente în spa­tele unei firme ieşene de dezinsecţie (Wasval SRL) care ar fi beneficiat de sprijinul lui Niţă în adjudecarea unor contracte în mai multe oraşe din ţară, inclusiv la Iaşi.

Niţă este un apropiat al lui Gheorghe Nichita, fiind singurul social-democrat care a votat pentru Nichita în şedinţa Biroului Permanent Naţional, în urma căreia primarului suspendat i-a fost respinsă cererea de revenire în fruntea PSD Iaşi şi pe funcţia de vicepreşedinte PSD. Potrivit presei centrale, Niţă s-ar fi înscris în cursa pentru preşedinte executiv, numărul doi în partid. În schimb, PSD Iaşi, care va avea 91 de delegaţi la congresul de mâine, îl sprijină pentru această funcţie pe Valeriu Zgonea, propus pentru funcţia de preşedinte executiv de către Liviu Dragnea.

Comentarii