Ciao ragazzi, ciao!

miercuri, 15 noiembrie 2017, 02:43
4 MIN
 Ciao ragazzi, ciao!

După 60 de ani vom avea un Campionat Mondial fără Italia. Condusă de un antrenor fără firmă, “squadra azzurra” a fost eliminată de echipa Suediei cu propriile ei arme

Reprezentativa Suediei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu naţionala Italiei, în manşa secundă a barajului pentru competiţia din Rusia. În tur, scorul a fost 1-0 pentru suedezi. Italia ratează participarea la un turneu final al Cupei Mondiale pentru prima dată după mai mult de jumătate de secol. Italienii nu s-au înscris la prima ediţie a Cupei Mondiale din 1930 şi a ratat o o singură dată calificarea în favoarea Irlandei de Nord, la Cupa Mondială din 1958. Pe parcursul anilor, a obţinut patru titluri supreme (1934, 1938, 1982, 2006), două medalii de argint (1970, 1994) şi una de bronz, în 1990.Cu un antrenor, practic, fără carte de vizită, Giampiero Ventura, adus anul trecut de la AC Torino (l-a înlocuit pe Antonio Conte care a acceptat oferta de la Chelsea), lipsită de jucători importanţi în faza ofensivă şi bazată pe paradele lui Buffon şi forţa unor apărători ca Barzagli, Bellucci şi Chiellini, Italia a fost eliminată cu propriile arme, apărare – contraatac de o echipă solidă, care a ştiut ce vrea. Lipsită de “diamantul” ei, Zlatan Ibrahimovic, Suedia condusă de antrenorul Janne Andersson, a apărat cu ghearele şi cu dinţii un avantaj minuscul şi a reuşit să aducă echipa nordică la Mondiale, pentru prima dată din 2006.  La partida de la Milano, imnul Suediei a fost întâmpinat cu fluierături de fanii italieni. Portarul Gianluigi Buffon i-a îndemnat pe suporteri să îşi schimbe atitudinea, aplaudând. În finalul partidei, selecţionerul Ventura a fost făcut de râs de jucătorul său propriu, închizătorul Daniele De Rossi, pe care vroia să-l introducă în joc. De Rossi n-a vrut să intre menţionând "De ce naiba să intru eu? Avem nevoie să câştigăm, nu să ţinem de 0-0" (în original, “Che cazzo entro io? Non dovemo pareggià, dovemo vince!") şi arătând spre colegul său, Lorenzo Insigne. Până la urmă, nici De Rossi, nici Insigne nu au intrat pe teren, iar Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială, pentru prima dată în 60 de ani.

Legendarul Pierluigi Buffon a izbucnit în lacrimi la final şi şi-a anunţat retragerea de la naţională la fel precum coechipierii săi Daniele de Rossi şi Andrea Barzagli. Mijlocaşul Daniele de Rossi şi fundaşul Andrea Barzagli se retrag din naţionala Italiei, după ratarea califcării la Cupa Mondială, prima în ultimii 60 de ani, informează AFP. Ei se alătură astfel portarului Gianluigi Buffon, care a spus şi el "adio" primei reprezentative. “Gândindu-mă că mi-am scos acest tricou pentru ultima oară, e dureros. După meci, a fost o atmosferă funebră", a spus de Rossi. “Este trist să închei aşa", a declarat jucătorul de 39 de ani şi cu 175 de selecţii, care ar fi dorit să se retragă după turneul final din Rusia.

“La muncă, azzurrilor!”

Presa italiană vorbeşte despre "ruşine" şi "apocalipsă" după ce "squadra azurra" a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, în urma remizei, scor 0-0, din meciul cu Suedia, de la Milano. "Afară, toţi!", a titrat Corriere dello Sport, pe prima pagină, considerând că nu este suficientă numai demisia selecţionerului Gianpiero Ventura după acest eşec, ci şi schimbări radicale în echipă. "Apocalips, dezastru, vom încerca să exorcizăm lucrurile folosind termeni ca «să reflectăm» şi «dramatic», în loc să privim realitatea în faţă. Realitatea unui fotbal italian care a suferit cea mai mare umilinţă din isoria sa, o ruşine sportivă fără comparaţie", se arată într-un editorial. "Mergeţi la muncă", este titlul de pe prima pagină al cotidianului Il Tempo, care foloseşte ca ilustraţie fotografiile jucătorilor italieni şi cea a selecţionerului Ventura pe marginlile paginii şi o imagine cu o cazma care sapă în noroi, în centru. 

 

Comentarii