Cinci fraţi internaţi la spital cu hepatită A. Familia este ținută izolată

sâmbătă, 16 septembrie 2017, 01:57
2 MIN
 Cinci fraţi internaţi la spital cu hepatită A. Familia este ținută izolată

Familia este ţinută izolată pentru a nu răspândi acest virus extrem de contagios.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început o anchetă epidemiologică în comuna Roşcani, după ce copiii unei familii din localitate au fost diagnosticaţi cu hepatită A. Cei cinci minori se află în prezent internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parasche­va“ pentru supraveghere de specialitate.

„Iniţial a fost internată o pacientă în vârstă de 15 ani: i s-au recoltat analize, iar rezultatul a ieşit pozitiv. Pacienta are hepatită A, diagnostic confirmat de laborator şi la fraţii săi, care au fost internaţi ulterior. Copiii rămân internaţi, sub tratament, până la 10 zile, perioadă în care pot transmite virusul“, a precizat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al spitalului.

Prima pacientă  a ajuns la Infecţioase la începutul săptămânii, după ce în weekend a fost internată  la Spitalul de Copii. După apariţia cazului, DSP a luat legătura cu medicul de familie din comună, respectiv cu membrii familiei din care provine tânăra.

„În cursul săptămânii, medi­cul de familie a luat legătura cu rudele pacientei şi i-a adus la evaluare şi pe ceilalţi copii“, a arătat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Hepatita virală A este o boală contagioasă provocată de infectarea cu virusul hepatitic A. Hepatita A se transmite atunci când o persoană neinfectată vine în contact cu una infectată sau atunci când o persoană neinfectată consumă alimente contaminate cu virusul hepatitic A.

O persoană neinfectată care intră în contact cu una infectată poate resimţi primele simptome după cel puţin două săptămâni, sau chiar şapte săptămâni.

Comentarii