Cine pierde, retrogradeaza!

joi, 15 martie 2012, 22:54
2 MIN
 Cine pierde, retrogradeaza!

Pentru echipa feminina de volei Penicilina Iasi a sosit perioada jocurilor decisive. Astazi si miine, in Sala de Sport din Complexul "Tudor Vladimirescu" se disputa primele doua partide dintre echipa ieseana si Arges Pitesti, contind pentru faza play-out a campionatului. La sfirsitul saptaminii viitoare, tot vineri si simbata, vor urma doua meciuri la Pitesti, si daca va fi nevoie, adica daca scorul general va fi 2-2 dupa doua confruntari, va avea loc un meci decisiv la Iasi. De asemenea, daca Penicilina sau Arges cistiga primele trei confruntari,ultimele doua jocuri nu se mai disputa. Cine pierde aceasta confruntare de 3-5 meciuri, retrogradeaza in A2. Echipa ieseana are, deci, avantajul, de a beneficia de trei partide din cinci pe teren propriu si merita amintit cum s-a ajuns la situatia aceasta. Cu o etapa inainte de final, iesencele se aflau pe locul X, cu un punct inainte de formatia pitesteana si au pierdut cu 0-3 meciul sustinut in Tudor cu Medicina Tirgu Mures. Cum la setaveraj Arges era mai bine situata, un singur punct obtinut de elevele lui Mircea Dudas la Lugoj insemna caderea pe locul XI. Temerile erau intemeiate, deoarece formatia banateana era tintuita pe pozitia a opta in clasament si, deci, nu aveau motivatie. Insa, spre lauda lor, lugojencele au evoluat corect si au cistigat cu 3-1, desi echipa din Arges a cistigat primul set si s-a batut aprig in cel de-al patrulea pentru punctul rivnit.

Aceste lucruri sint deja istorie, la fel ca si cele doua confruntari disputate in campionat, incheiate, simetric, cu scorul de 3-1 pentru gazde. Spectatorii ieseni tin minte ca argesencele au cistigat clar primul set la Iasi, dupa care Penicilina si-a aratat valoarea. La Pitesti, iesencele au cistigat setul II, dar au fost invinse cu acelasi scor. De la Penicilina va lipsi Catalina Lungu, accidentata, iar Melinda Sipos este incerta. Si Argesul are o indisponibilitate grea, Eliza Melu, dar conteaza pe alte doua jucatoare de valoare, Anca Martin si Adriana Vilcu.

In sferturile turneului play-off s-au disputat deja trei meciuri: CSM Ecorec Bucuresti – Medicina Tirgu Mures 3-0 (17, 11, 14); Stiinta Bacau – CSM Lugoj 3-0 (12, 14, 16) si Dinamo – Unic Piatra Neamt 3-2 (-20, 22, 12, -23, 9). Astazi, va avea loc si primul act din cealalta partida a play-out-ului, "U" Cluj – CSM Sibiu.

Comentarii