Clauzele îi ţin în funcţii

marți, 03 decembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Clauzele îi ţin în funcţii

Atât preşedintele CSMS, Florin Prunea, cât şi antrenorul echipei, Marius Lăcătuş au dreptul să încaseze, fiecare, câte 20 000 de euro în cazul în care sunt demişi. În această iarnă se va renunţa la mai mulţi jucători ieşeni

 
Evoluţiile penibile ale CSMS Iaşi în ultimele meciuri oficiale disputate în 2013, la Bacău şi pe stadionul “Emil Alexandrescu”, în compania CF Brăila, a umplut paharul nemulţumirilor legate de activitatea staffului care conduce destinele formaţiei ieşene. Imediat după eşecul înregistrat cu brăilenii, la cald, s-a discutat despre demiterea preşedintelui Florin Prunea şi a antrenorului Marius Lăcătuş. Primului i se reproşează politica de lot aleasă în vară, când a decis renunţarea la mulţi jucători şi legitimarea a 15 fotbalişti noi, mulţi dintre aceştia neconfirmând aşteptările. În ceea ce-l priveşte pe tehnician, acestuia i s-a imputat că nu a adus un plus faţă de perioada în care echipa era pregătită de Costel Enache. Mai mult, se consideră că Lăcătuş a condus spre prăbuşire formaţia ieşeană, incapacitatea de a trezi un lot în care există mulţi fotbalişti mai valoroşi faţă de cei ai adversarilor, bazarea doar pe un anumit grup de jucători, care au dezamăgit, fiind alte capete de acuzare la adresa antrenorului. “La cât s-a investit în vară, la ce condiţii au fost oferite echipei, cu prime de instalare, salarii ca la Liga I, prime de joc şi de obiectiv, acum trebuia să fim liniştiţi în privinţa promovării. Până şi adversari modeşti, prost plătiţi ori neplătiţi se miră de cât de slab putem evolua. E clar că cei care au cerut şi au primit mână liberă în a conduce clubul nu şi-au făcut datoria corespunzător, randamentul preşedintelui şi antrenorului fiind mult sub aşteptări” a spus unul dintre conducătorii CSMS, care a preferat să nu fie citat înaintea şedinţei de analiză pe care Comitetul Director al clubului o va organiza astăzi. Informaţia a fost confirmată de preşedintele CD, Leonida Antohi: “Marţi vom avea o şedinţă a Comitetului Director, care va analiza comportarea echipei în acest sezon. Toată lumea e nemulţumită de modul în care arată echipa şi de rezultate. Aşteptăm explicaţiile conducerii tehnice şi executive, iar apoi vom vedea ce trebuie făcut pentru ca obiectivul în care s-a investit aşa de mult, promovarea, să poată fi atins”.
După toate probabilităţile, în ciuda faptului că e contestat, tandemul Prunea – Lăcătuş va fi păstrat în continuare, clauzele de reziliere pe care cei doi le au fiind o piedică importantă în despărţirea de club. Ca şi Prunea, Lăcătuş trebuie să încaseze 20 000 de euro în cazul în care este demis, astfel că efortul pe care clubul ar trebui să-l facă pentru renunţarea la cei doi ar fi de 40 000 de euro. Drept urmare, principala măsură care se anticipează a fi luată este renunţarea la mai mulţi jucători, posibilitatea de rupere a înţelegerilor cu aceştia fără a le plăti despăgubiri urmând a fi exploatată la maximum.

Lista neagră a fotbaliştilor are mai multe variante, în funcţie de opticile lui Prunea, Lăcătuş ori a membrilor Comitetului Director. Printre cei vizaţi pentru concediere se numără Adrian Olah, Ionuţ Bădescu, Claudiu Ionescu, Vlad Dani şi Radu Miron, capetele care vor cădea urmând a fi stabilite în această săptămână.

Comentarii