CM Fotbal Brazilia merge mai departe, după ce a bătut Columbia cu 2 -1, la Fortaleza!

vineri, 04 iulie 2014, 22:10
3 MIN
 CM Fotbal Brazilia merge mai departe, după ce a bătut Columbia cu 2 -1, la Fortaleza!


Fundaşii Thiago Silva şi David Luiz au adus o victorie grea Braziliei, care va juca marţi o semifinală cu Germania

Brazilia: J.Cesar – Maicon, T.Silva, D.Luiz, Marcelo – Paulinho (’85 – Hernanes), Fernandinho- Hulk (’82 – Ramirez), Oscar, Neymar (’87 – Henrique) – Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari,
Columbia: Ospina -Zuñiga, Zapata, Yepes, Armero – Cuadrado (’81 – Quintero), Guarin, Sanchez, Ibarbo (’46 – Ramos) – Guttierez (’70 – Bacca), Rodriguez Antrenor: José Pekerman.
Arbitru: Carlos Velasco (Spania).
Cartonaşe galbene: T. Silva, J. Cesar / Rodriguez, Yepes
1-0, min. 7: Thiago Silva reia cu genunchiul de la 5 metri, în urma unui corner.
2-0, min. 69: torpilă senzaţională a lui David Luiz, din lovitură liberă de la 30 m.
2-1, min: 80: Rodriguez reduce diferenţa din penalty.
 
Brazilia – Columbia, un aşa-zis derby sud-american, după un derby european răsuflat. Aşa-zis derby, pentru că echipa columbiană a avut în totdeauna statut de admirator al "reginei" Sud-Americii. Ultimele trei meciuri s-au încheiat la egalitate, iar startul poticnit în competiţie al Braziliei, coroborat cu strălucirile columbiene, dădeau ca posibilitate o partidă spectaculoasă şi echilibrată. Din prima repriză s-au desprins câteva concluzii; Brazilia este în creştere, în materie de combinaţii şi construcţie a jocului; rămâne valabilă impresia de la început că forţa principală a echipei lui Scolari este defensiva, care nu se remarcă doar prin blocarea/respingerea atacurilor adverse, ci chiar şi în eficacitate în faţa porţii. Thiago Silva este al doilea fundaş brazilian care marchează, după David Luiz; lipsa unui atacant de talia stelelor de la mijloc afectează enorm jocul "seleçao". Într-adevăr, truda lui Neymar este de multe ori inutilă, pentru că Fred este dintr-un alt film, iar în linia mediană, "constructorii" se ciocnesc între ei şi nu mai au loc de finalizare. Columbia a replicat mulţumitor la golul timpuriu al gazdelor. Deşi n-au câştigat posesia, s-a situat la un nivel apropiat, dar impresia generală a fost că echipa lui Pekerman este uşor timorată de acest meci copleşitor. James Rodriguez a fost bine păzit de solizii apărători "auriverzi", de aceea pericolul numărul 1 pentru poarta lui Julio Cesar a fost mijlocaşul Fiorentinei, Cuadrado; două şuturi spectaculoase din afarea careului a trimis Cuadrado, unul respins de portar (’10), altul blocat acrobatic de David Silva. În careul propriu, defensiva columbiană s-a descurcat onorabil, minus faza golului, în care Sanchez nu l-a văzut lângă el pe Thiago Silva. Portarul Ospina a fost salutar în min. 21, respingând două şuturi consecutive expediate de Hulk şi Oscar. Două lovituri periculoase din afara careului au crescut adrenalina prin tribune în finalul reprizei, dar nici Cuadrado, nici Neymar nu s-au încununat cu lauri.
După pauză, aşteptările convergeau spre o replică mai viguroasă a Columbiei. Din ce în ce mai mult, oaspeţii s-au apropiat de poarta braziliană: Rodriguez a preferat rolul de pasator, dar Ramos a fost neatent (’51), iar Guarin a tras peste poartă (’59). Şi la puţină vreme după ce golul marcat de columbianul Yepes a fost anulat pentru ofsaid la Ramos, David Luiz a mai demonstrat odată calităţile ofensive ale fundaşilor brazilieni, printr-unul dintre cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială! Golul nu a descumpănit prea mult  timp echipa columbiană.  În min. 78, Rodriguez l-a găsit excelent în careu pe Bacca, acesta a ajuns în faţa lui Julio Cesar, acesta a reuşit să-l depăşească pe portar în lateral, însă atacul întârziat al portarului l-a trântit în careu pe atacantul Sevillei şi s-a acordat penalty transformat de "goleadorul" Rodriguez. La 2-1, Columbia a început să atace cu toate motoarele, mai ales că în final,  un fault dur al lui Zuñiga, l-a scos din teren pe Neymar, dar brazilienii s-au apărat cu exactitate, apărându-şi fragilul avantaj.

Brazilia va întâlni, marţi seara, în semifinala de la Belo Horizonte, echipa Germaniei. 

 

Comentarii