Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Compania Antibiotice SA a raportat un profit net cu 14% mai mare

GALERIE
antibiotice-flux_parenterale
  • antibiotice-flux_parenterale
- +

In perioada ianuarie-septembrie 2017, producătorul local de medicamente a obţinut un profit net de 20,24 milioane lei, mai mare cu 37% faţă de suma bugetată.

 

Antibiotice SA a raportat o creştere a profitului net cu 14% în primele nouă luni ale anului. Într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti, compania menţionează că profitul ar fi fost mai mare, dar din cauza creşterii taxei clawback cu 32%, indicatorul a atins valoarea declarată. Societatea a înregistrat salturi pozitive pe fiecare direcţie, rezultatele economico-financiare din perioada ianuarie – septembrie indicând o majorare cu 4% a veniturilor din vânzări, adică de 234,2 milioane de lei, în creştere faţă de valoarea estimată în Bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, când a înregistrat o valoare de 227,3 milioane de lei.

„Profitul net a înregistrat valoarea de 20,24 milioane lei, în creştere cu 37% comparativ cu valoarea bugetată şi cu 14% faţă de primele 9 luni ale anului 2016. Politica de gestionare a costurilor companiei a determinat ca an de an Antibiotice să-şi menţină gradul de îndatorare în limitele trendului istoric al societăţii din ultimii ani, astfel că în primele 9 luni ale anului 2017 acesta a fost de 27,65%. Principalii indicatori de performanţă din primele 9 luni ale acestui an evidenţiază echilibrul financiar şi preocuparea continuă pentru eficienţa afacerii. Aceste rezultate obţinute s-au datorat atât politicii de a ne extinde portofoliul, dar şi orientării spre consolidarea businessului pe pieţele externe unde gradul de rentabilitate este în creştere, valoarea exportului ajungând să reprezinte 31% din venituri”, a declarat Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iaşi. Pe piaţa internă, Antibiotice îşi menţine statutul de lider pe segmentul vânzărilor de generice către spitale, compania ieşeană este pe primul loc pe ţară la unguente, supozitoare şi pulberi sterile injectabile. Vânzările din farmacii şi spitale au înregistrat şi ele o creştere de 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La capitolul suplimente alimentare, cel mai vândut produs fabricat la Iaşi este „Soriso”, un produs antistres, care ocupă primul loc în consumul din România la această categorie.

Şi exporturile au înregistrat o creştere, aceastea fiind cu 26% mai mari, faţă de primele nouă luni din 2016, ajungând la valoarea de 91,7 milioane lei. Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice au fost Asia, America de Nord şi Europa.  Pentru SUA, exportul a crescut cu 45%, cele mai căutate produse fiind cele injectabile şi de substanţa activă Nistatină. Spre Rusia însă, creşterile vânzărilor sunt cu 70% mai mari, firma ieşeană exportând în această direcţie produse cardiovasculare, antiinfecţioase injectabile şi supozitoare. Şi în Vietnam s-au înregistrat exporturi cu 16% mai mari, cele mai căutate fiind medicamentele din clasa Antiinfecţioase. Pentru această ţară, Antibiotice a obţinut anul acesta autorizaţii de punere pe piaţă pentru două noi produse pe lângă cele 12 produse deja înregistrate. Până la sfârşitul anului 2020, compania îşi propune să înregistreze încă 20 de produse pe această piaţă. „În perspectiva anilor următori, Antibiotice vizează înregistrarea şi valorificarea portofoliului din Vietnam şi pe alte pieţe din zona Asiei de Sud Est precum Filipine, Hong Kong, Taiwan, unde compania are negocieri în derulare cu parteneri din aceste ţări”, au încheiat cei de la Antibiotice. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri