Comuna Stolniceni-Prăjescu investeşte aproape un milion de euro în refacerea drumurilor din localitate

miercuri, 08 februarie 2017, 22:01
1 MIN
 Comuna Stolniceni-Prăjescu investeşte aproape un milion de euro în refacerea drumurilor din localitate

La sfârşitul acestei luni va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea firmei care va efectua lucrările de modernizare a unor drumuri vicinale. Se prevede refacerea a şase drumuri din satul Stolniceni-Prăjescu şi a unuia din satul Cozmeşti, în lungime totală de 5,93 km.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat şanţurile laterale, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafaţa carosabilă, ducând astfel la apariţia de şleauri, gropi şi ravene. În prezent, din cauza spălării părţii carosabile, nu mai sunt asigurate condiţiile normale necesare desfăşurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condiţiilor de circulaţie, prin apariţia gropilor şi burduşirilor în zonele adiacente platformei de drum. Podeţele de evacuare a apei colectate de şanţurile laterale drumului lipsesc, iar în zonele de intersecţie cu drumurile laterale nu există podeţe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor“, se menţionează în memoriul tehnic întocmit de proiectantul lucrărilor.

După refacerea terasamentului drumului, cu balast şi piatră spartă, drumurile urmează să fie asfaltate. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 4,1 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Naţional de Devoltare Rurală. Selecţia ofertelor va fi organizată pe 24 februarie, lucrările urmând să dureze 19 luni.

Comentarii