Concurs de scriere de romane poliţiste pentru studenți

vineri, 10 martie 2017, 23:57
1 MIN
 Concurs de scriere de romane poliţiste pentru studenți

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au posibilitatea de a se înscrie la o competiţie naţională care promovează romanul poliţist, cel poliţist belgian francofon în special, într-un concurs naţional de scriere de literatură poliţistă care se adresează în special studenţilor.

Concursul poartă numele de „cerneală neagră“, se de­sfăşoară până pe 23 aprilie, fiind organizat de Delegaţia generală Valo­nia-Bruxelles la Bucureşti, împreună cu Crime Scene Press şi Romanian Crime Writers Club.

La competiţie se pot înscrie toţi studenţii de naţionalitate română, condiţia fiind să fie îns­crişi într-o universitate din România, publică sau privată. Fiecare participant poate trimite un singur text, la alegere în română sau franceză. 

Tex­tele vor avea maximum cinci pagini, 10.000 de semne, font Times New Roman de 12, şi vor fi scrise doar în cele două limbi agreate.

Până pe 23 aprilie, ora 24.00, textele pot fi tri­mise doar în format electronic la adresa de e-mail concursromanpolitist@gmail.com

„Cele mai bune trei texte în limba română şi cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. În funcţie de numărul de texte primite şi de calitatea acestora, cele mai bune 15 vor fi publicate într-o colecţie de povestiri la editura Crime Scene Press“, au precizat organizatorii.

Comentarii