Concurs de soluţii pentru a da un nume Aeroportului

luni, 14 august 2017, 01:50
2 MIN
 Concurs de soluţii pentru a da un nume Aeroportului

Propunerea aparţine PSD, care vrea să cheme la dezbateri firme specializate. Iniţiativa vine după ce PMP propusese un nume: „Regele Ferdinand I“.

Liderul consilierilor judeţei ai PSD, Cristian Stanciu, propune organizarea unui concurs de soluţii pentru rebranding la Aeroportul Iaşi. Iniţiativa vicepreşedintelui PSD vine la câteva zile după ce şefii PMP Iaşi au propus ca aerogara să poarte numele „Regele Ferdinand I“. Aceeaşi denumire a fost vehiculată, în 2016, şi de de­putatul Marius Bodea (PNL). Într-un comunicat trimis ieri redacţiei, Stanciu aminteşte că, încă din martie 2014, a propus schimbarea denumirii aerogării ieşene.

„Rebranding-ul Aeroportului Interna­ţio­nal Iaşi este o necesitate, dar nu în con­diţii de improvizaţie politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate şi dintr-o viziune de dezvoltare(…) Astăzi, sunt tot mai convins că nu un om politic, nu o persoană şi niciun partid po­litic poate decide în privinţa schimbării denumirii aeroportului. Fiind un obiectiv strategic în subordinea unei autorităţi publice, cea mai firească este organizarea unui concurs de soluţii care să vină din partea specialiştilor în marketing şi (re)branding, inclusiv pe bază de cer­cetare sociologică“, a spus Stanciu.

În 2014, acesta, alături de consilierii PSD, a propus denumirea „Aeroportul Interna­ţional Moldova –  Preşedintele de la acea vreme a CJ, Cristian Adomniţei, a protestat vehement împotriva iniţiativei, subliniind că schimbarea numelei aerogării ar fi periclitat buna derulare a proiectului european care se afla atunci în implementare. „(…) Mulţi colegi de la alte partide, printre care şi promotorii de azi ai unei alte denumiri a aeroportului, au fost de acord. Pentru că o dată la doi ani, unii dintre ei susţin o altă denumire pentru aeroport, demersul lor inconsecvent, devenit implicit al PMP, denotă lipsă de credibilitate. Aceasta, ca să nu-l califica ca o aflare în treabă“, a mai spus liderul grupului de consilieri ai PSD. Potrivit social-democratului, Aero­portul Iaşi „a crescut frumos“ în ultimii cinci ani şi a opinat că merită şi o „denumire pe măsură, care să reflecte şi dimen­siunea sa regională şi anvergura pe care a căpătat-o“.  

 

 

Comentarii