Conducerea laboratorului de la Neuro, preluată de dr. Bogdan Dobrovăţ

marți, 09 august 2016, 01:57
2 MIN
 Conducerea laboratorului de la Neuro, preluată de dr. Bogdan Dobrovăţ

Şefia Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul de Neurochirurgie va fi preluată de asist. univ. dr. Bogdan Dobrovăţ, în urma unei recomandări din partea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ (UMF) din Iaşi, de la sfârşitul lunii iulie, care ulterior a fost validată şi de către conducerea unităţii medicale.

„Am primit propunerea din partea UMF Iaşi, iar avizul meu a fost unul pozitiv, fără alte comentarii“, a precizat dr. Lucian Eva, medic primar şi managerul unităţii medicale.

Dr. Bogdan Dobrovăţ este medic specialist radiologie şi imagistică medicală în cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi din septembrie 2012. Din ianuarie 2007 şi până în decembrie 2011 şi-a făcut rezidenţiatul în acelaşi domeniu la Spitalul „Sf. Spiridon“. Contactat telefonic, acesta a precizat că nu ştie mai multe detalii referitoare la numirea sa, însă în cursul săptămânii viitoare va fi comunicat modul în care îşi va desfăşura de acum încolo activitatea în cadrul secţiei.

„Momentan am preluat interimatul secţiei, însă mai multe detalii despre activitate sau despre planurile mele vor fi oferite cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, deoarece sunt unele lucruri care nici la mine nu au ajuns. Vor fi oferite declaraţii prin intermediul purtătorului de cuvânt“, a explicat dr. Dobrovăţ.

Acesta va prelua funcţia fostului şef al secţiei, dr. Eduard Moldovanu, care conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este judecat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, ambele în formă continuată.

„În perioada 18 martie – 3 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie şi medic în cadrul acestui laborator, a pretins şi primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume curpinse între 250-600 de lei, în total 3.300 lei, pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente“, se arată într-un comunicat al DNA.

Comentarii