Congresmanul Steve Scalise, rănit luna trecută într-un atac armat, a fost externat

miercuri, 26 iulie 2017, 19:37
1 MIN
 Congresmanul Steve Scalise, rănit luna trecută într-un atac armat, a fost externat

Congresmanul Steve Scalise din Louisiana – al treilea republican din Camera Reprezentanţilor – a fost externat, la aproape o lună şi jumătate după atacul care l-a vizat, relatează Associated Press.

Centrul medical MedStar Washington, unde republicanul a fost internat după ce a fost rănit grav într-un atac armat, în timpul unui antrenament de baseball, a anunţat că acesta va începe “recuperarea intensivă”, fără a preciza unde. Spitalul a precizat într-un comunicat că Scalise este în stare bună şi nerăbdător să se întoarcă la serviciu, după ce se va recupera. Congresmenul a fost împuşcat în zona şoldului, fiind internat în stare gravă într-un spital din Washington.

Alte trei persoane au suferit plăgi împuşcate mai puţin grave în urma atacului armat din 14 iunie, după ce atacatorul James T. Hodgkinson a început să tragă pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, unde congresmenii republicani se antrenau pentru partida anuală cu democraţii din Camera Reprezentanţilor. Hodgkisnon (66 de ani) a murit în urma unui schimb de focuri cu autorităţile din Virginia. Agenţii FBI au dezvăluit că atacatorul avea o listă cu mai mulţi congresmeni republicani în buzunar, atunci când a fost ucis.

    

Comentarii