COMUNICAT DE PRESĂ

Consilier local al PMP: Compartimentul de design şi arhitectură urbană este absolut necesar!

miercuri, 12 aprilie 2017, 18:15
2 MIN
 Consilier local al PMP: Compartimentul de design şi arhitectură urbană este absolut necesar!

Partidul Mişcarea Populară explică de ce a votat noua organigramă a Primăriei Municipiului Iaşi. Redăm comunicatul oficial:

Partidul Mişcarea Populară a votat noua organigramă a Primăriei Municipiului Iaşi întrucât hotărârile luate în cursul zilei de ieri reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea oraşului nostru.

Au fost trei argumente principale care au dus la această decizie: modificările operate la Instituţia Arhitectului Şef, restructurarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) şi înfiinţarea Autorităţii Urbane.

„Am remarcat înfiinţarea unui nou compartiment în cadrul serviciului de urbanism şi anume, Compartimentul de design şi arhitectură urbană, care mi se pare absolut necesar pentru un oraş ca al nostru. Când mi-am început mandatul am propus în prima şedinţă a comisiei de urbanism angajarea în cadrul serviciului de urbanism a unor peisagişti şi designeri care să se ocupe de estetica oraşului. Cred că acest nou compartiment se pliază pe propunerea mea şi sper să fie angajaţi tineri specialişti, talentaţi, cu viziune, ca Iaşul să aibă aspectul pe care îl merită”, a declarat Violeta Găburici, consilier local PMP.

De asemenea, PMP Iaşi aprobă modificările făcute pentru că în acest fel se va sparge monopolul instituit la nivelul primăriei, când documentele stăteau în pixul unui singur angajat. În acest fel, ieşenii vor pierde mai puţin timp plimbându-se pe holurile instituţiei şi îşi vor rezolva mult mai rapid problemele.

„Înfiinţarea unui birou de Urbanism IT este o decizie extraordinară şi sper că acest lucru va duce la reducerea considerabilă a timpului de aşteptare pentru certificatele de urbanism şi autorizațiile de construire. Este o măsură necesară pentru o primărie care doreşte să ţină pasul cu cetăţenii”, a completat consilierul local.

 

Comentarii