De Business

Punem punctul pe știi

Construcţii Hidrotehnice SA îşi deschide reprezentanţă în Austria

vineri, 19 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Construcţii Hidrotehnice SA îşi deschide reprezentanţă în Austria

Construcţii Hidrotehnice SA, una din ultimele firme din judeţ rămase pe bursă după desfiinţarea pieţei RASDAQ, intenţionează să îşi extindă operaţiunile din străinătate prin deschiderea unei reprezentanţe în Austria. Propunerea va fi înaintată şi supusă votului acţionarilor societăţii pe 21 iunie, atunci când deţinătorii de titluri emise de Construcţii Hidrotehnice SA se vor întruni în adunare generală extraordinară (AGEA). 

Din 2015, Construcţii Hidrotehnice SA deţine o reprezentanţă în Iraq şi o societate în Republica Moldova. Tot pe 21 iunie, acţionarii vor supune la vot propunerea de contractare a unei facilităţi de credit „non cash” de la Garanti Bank, în sumă de 15,5 milioane de lei, ce va fi utilizată pentru emiterea de scrisori de garanţie tip de bună execuţie şi garanţie de execuţie.

Potrivit convocatorului AGEA, conducerea Construcţii Hidrotehnice SA doreşte să achiziţioneze şi un teren situat în extravilanul municipiului Miercurea Ciuc, cu destinaţia de carieră de piatră brută, şi să înfiinţeze o nouă societate de tip SRL în asociare, unde să deţină un aport de 75% la capitalul social.

Potrivit aceluiaşi document, firma vrea să contracteze şi un credit de investiţii necesar pentru realizarea proiectelor de dezvoltare imobiliară din Iaşi. Compania a raportat pentru 2016 afaceri de 26 de milioane de lei şi un profit net în cuantum de 785.000 lei. „Stagnarea cifrei de afaceri se datorează în primul rând investiţiilor destul de mici în domeniul pe care societatea noastră activează şi faptul că principalul beneficiar şi investitor este statul”, au notat în raportul anual oficialii firmei. La nivel regional, Construcţii Hidrotehnice SA are o cotă de piaţă de 20%, potrivit aceluiaşi document, respectiv de 6% la nivel naţional. 

Comentarii