Continuă greva la Garda de Mediu. Angajații vor salarii mai mari

vineri, 12 mai 2017, 01:56
1 MIN
 Continuă greva la Garda de Mediu. Angajații vor salarii mai mari

Ieri au fost negocieri cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului.

Protestul continuă şi în zilele următoare la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu din Iaşi. Indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu de la centru şi din teritoriu au declanşat miercuri greva generală pe termen nelimitat. Pe timpul grevei, comisarii de mediu nu vor desfăşura activităţi cu publicul şi nici nu vor face controale.

Salariile comisarilor instituţiei au rămas la nivelul din anul 2009, câştigul salarial mediu net fiind de 1.500 de lei.

„Suntem în continuare în grevă. Nu am primit niciun comunicat oficial de la conducerea sindicatului prin care să fim informaţi că protestul va fi suspendat temporar, pe durata negocierilor cu Ministerul Mediului“, a declarat Paula Vlonga, liderul de sindicat al comisarilor de mediu din Iaşi.

Joi, mai mulţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu au fost chemaţi la negocieri cu oficiali ai Ministerului Mediului. Înainte să declanşeze greva generală, angajaţii instituţiei au încercat să îşi facă auzite nemulţumirile de către Guvern printr-un protest spontan, pe 26 aprilie, când au întrerupt programul de lucru pentru două ore.

Comentarii