Contrabandiştii trebuie să se reorienteze. În 2014 au căzut pe capete la Iaşi

vineri, 23 ianuarie 2015, 02:57
1 MIN
 Contrabandiştii trebuie să se reorienteze. În 2014 au căzut pe capete la Iaşi

Infracţiunile de contrabandă la Iaşi au crescut cu 433 la sută în 2014 faţă de anul precedent. Creşterea în acest domeniu este însă o excepţie în bilanţul anual al IPJ. Numărul celorlalte tipuri de infracţiuni a scăzut remarcabil.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi susţin că numărul de fapte antisociale co­mise în ultimul an a scăzut faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit poliţiştilor, bilanţul pe anul 2014 relevă o scădere cu 10% a infracţiunilor comise cu violenţă, cu 38% a faptelor de omor, cu 25% a celor de tentativă la omor, cu 9% a celor de tâlhărie.

„Privitor la infracţiunile contra patrimo­niului, se înregistrează o scădere a infracţiunilor de înşelăciune cu 7 de procente. De asemenea, scad cu 7% furturile din locuinţe, cu 17% cele din societăţi comerciale, comise prin efracţie. Se înre­gistrează o scădere cu 13% a infracţiunilor de furt din auto. Scad furturile de autovehicule cu 57 de procente“, au precizat poliţiştii ieşeni.

În schimb, auto­rităţile ieşene au menţionat că au crescut considerabil infracţiunile de evaziune fiscală şi cele de contrabandă, cu 87, respectiv 433 de procente.

„În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 25% a numărului de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora“, au mai anunţat poliţiştii.
 

Comentarii