Control judiciar prelungit pentru executorul ieşean Lăcrămioara Mereuţă

sâmbătă, 19 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 Control judiciar prelungit pentru executorul ieşean Lăcrămioara Mereuţă

Lăcrămioara Mereuţă este acuzată că ar fi vândut în urma executării mai multe imobile la preţuri subevaluate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au prelungit măsura controlului judiciar impusă împotriva executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă. Aceasta a intrat în vizorul anchetatorilor începând cu luna iunie, într-un dosar privind executări silite presupus ilegale. Ieri, Mereuţă a contestat şi în instanţa ordonanţa de prelungire a controlului judiciar, însă judecătorii au respins solicitarea.

Dosarul executoarei Mereuţă a fost deschis urmare a mai multor plângeri înaintate de persoane care au susţinut că li s-au vândut imobile sau bunuri la preţuri mai mici decât cele reale. Printre cele care au depus plângere în acest dosar se numără şi omul de afaceri Constantin Şorănescu. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi formulat o plângere după ce i s-ar fi vândut de la biroul de executori judecătoreşti a Lăcrămioarei Mereuţă un imobil subevaluat. La licitaţia respectivă a participat şi Romeo Stanciu. Constantin Şorănescu a nu răspuns ieri apelurilor telefonice ale reporterilor „Ziarul de Iaşi“.

Lăcrămioara Mereuţă este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru abuz în serviciu, fals şi constituirea unui grup infracţional organizat. Alături de celelalte persoane din dosar, aceasta ar fi organizat o serie de licitaţii în care s-ar fi vândut bunuri la preţuri subevaluate. La licitaţii participau şi persoane care avea rolul de „mână moartă.“

Comentarii