Copilul lovit alaltăieri de cablul UPC în Galata va purta proteză pe viaţă: şi-a pierdut toţi cei 8 dinţi din faţă

miercuri, 28 iunie 2017, 01:50
2 MIN

Copilul lovit luni de un cablu smuls de trapa unui autobuz a rămas fără opt dinţi, plus răni profunde pe faţă. Minorul în vârstă de 12 ani a fost internat şi operat în secţia clinică de chirurgie buco-maxilo-facială de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. 

UPDATE

Mesajul companiei de telecomunicații:

„Suntem alături de familia copilului și îi oferim tot sprijinul necesar pentru a depăși cu bine acest moment. Vă asigurăm că lucrăm îndeaproape cu toate părțile implicate pentru a determina contextul în care s-a întâmplat acest incident regretabil”.

TEXT INIȚIAL

Potrivit medicilor, prin intervenţia chirurgicală de ieri, mandibula fracturată a copilului a fost fixată cu ajutorul unei proteze. Pe termen scurt, specialiştii arată că victima trebuie să opteze pentru o protezarea provizorie a dinţilor lipsă. Pe termen lung, copilul are nevoie de o protezare definitivă a celor opt dinţi din faţă pe care i-a pierdut după accidentul din Galata. „Examenul clinic a relevat prezenţa unor leziuni multiple, atât la nivelul părţilor moi, cât şi la nivelul dinţilor, al oaselor maxilare. Practic, traumatismul s-a soldat cu leziuni în teritoriul maxilo-facial, motiv pentru care, luni, în jurul orei 20.40, copilul a fost spitalizat în clinica noastră.

Pacientul a fost reevaluat clinic şi paraclinic şi, în cursul dimineţii de astăzi, 27 iunie, a intrat în sala de operaţie. Sub anestezie generală, prezentând expulzii dentare şi fractură de mandibulă, s-a efectuat tratament de specialitate, care s-a concretizat în aplicarea unei imobilizări, efectuându-se osteosinteza, cu plăcuţe de titan, la nivelul mandibulei. În urma acestuia traumatism, copilul şi-a pierdut patru dinţi din grupul frontal superior şi alţi patru din grupul frontal inferior”, a precizat dr. Eugenia Popescu, şefa clinicii BMF de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Potrivit medicului, durata tratamentului pentru vindecarea leziunilor copilului este de aproximativ o lună. Pacientul a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” după ce, iniţial, a fost transportat de un echipaj SAJ la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. Minorul a fost rănit în cursul amiezii de luni de un cablu şi o şufă metalică agăţate şi rupte de trapa unui autobuz CTP. Cablul, care aparţine operatorului UPC, era coborât mai jos decât minimul cerut de reglmenetările Primăriei, cel mai probabil după furtuna de vineri.

Comentarii