Cordunenii stau din nou ca pe ace. S-a reluat procesul lor după ce au fost condamnați

miercuri, 15 februarie 2017, 02:58
1 MIN
 Cordunenii stau din nou ca pe ace. S-a reluat procesul lor după ce au fost condamnați

Procesul clanului Corduneanu, în care cei mai mulţi membri ai reţelei au fost condamnaţi în primă instanţă s-a reluat, de ieri, la Curtea de Apel Cluj.

Judecătorii au amânat procesul după ce unul dintre avocaţi nu a putut ajunge în sala de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru perioada următoare.

Dosarul clanului Corduneanu a fost finalizat de prima instanţă în primăvara anului trecut, mai mulţi membri ai clanului primind pedepse cu executare. Liderul grupării, Costel, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Dosarul clanului Corduneanu a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În total, 27 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar.

Metodele de teroare şi de îmbogăţire a clanului, precum şi discuţii detaliate despre modul în care Cordunenii subjugaseră Iaşul erau prezentate în clar în actele de la dosarul instrumentat de DIICOT.

În cei şase ani de proces, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors la Iaşi.

Comentarii