COŞMAR pentru un bătrân din Comarna: şi-a văzut soţia carbonizată, casa arsă, vecina moartă

luni, 19 ianuarie 2015, 02:58
2 MIN
 COŞMAR pentru un bătrân din Comarna: şi-a văzut soţia carbonizată, casa arsă, vecina moartă

Tragedie la Comarna, alaltăseară: o pensionară a fost carbonizată, în timp ce femeia care avea grijă de ea a murit de inimă, în urma sperieturii. Soţul pensionarei arse a fost salvat de vecini şi dus la spital. Focul ar fi izbucnit din cauza jarului căzut din sobă. Autorităţile ieşene vin cu o serie de sfaturi pentru prevenirea acestor tragedii.

Caz dramatic petrecut sâmbătă seara în localitatea ieşeană Comarna, unde un incendiu puternic a izbucnit la casa unor pensionari. În jurul orei 18, un vecin a sunat la 112 anunţând că o locuinţă a fost cuprinsă de flăcări, iar proprietarii acesteia se află în interior. Înainte ca autorităţile să ajungă la faţa locului, vecinii au reuşit să evacueze din imobil un bătrân, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde medicii au constatat că nu se impune internarea sa.

La faţa locului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au ajuns cu trei echipaje pentru a stinge focul şi un echipaj de terapie intensivă. Pompierii au găsit-o în casă pe soţia bătrânului, Anica M., de 78 de ani, care era practic carboni­zată. După câteva zeci de minute, pompierii au reuşit să stingă focul. Tragedia a avut însă şi o victimă colaterală. O vecină care era îngrijitoare a celor doi bătrâni, în vârstă de 64 de ani, a făcut un atac de panică la vederea incendiului puternic şi a intrat în stop cardio-respirator.

Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, a precizat că, în ciuda manevrelor de re­suscitare efectuate de colegii săi, femeia nu a mai putut fi salvată, medicii fiind nevoiţi să constate decesul acesteia. „Din primele verificări, se pare că incendiul a fost cauzat de jarul căzut de la o sobă din locuinţă“, a mai menţionat Silvia Bo­lo­han. Cazul a ajuns şi în atenţia reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, care au deschis o anchetă în acest caz, a precizat, ieri, Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al acestei instituţii.

Un incendiu din trei, din cauza coşului de fum

Autorităţile ieşene sfătuiesc cetăţenii din judeţul Iaşi să verifice frecvent sursele de căldură din imobilele lor, mai ales dacă energia termică este furnizată de sobe. Reprezentanţii companiei E.ON anunţau, săptămâna trecută, că cinci persoane şi-au pierdut viaţa anului trecut din cauza unor intoxicări cu monoxid de carbon, alte câteva zeci fiind salvate in extremis. Aceştia mai arătau că situaţiile de acest gen s-au înmulţit faţă de anii anteriori, precizând că unul din trei cazuri de incendiu de locuinţă ar putea fi evitate dacă cetăţenii şi-ar verifica coşurile sau burlanele de fum.
 

Comentarii