De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cozi mai mici la Spitalul de Copii: încă o linie de gardă, a treia

La acest spital ajung zilnic peste 100 de minori.

miercuri, 17 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Cozi mai mici la Spitalul de Copii: încă o linie de gardă, a treia

Spitalul de Copii „Sf. Maria“ a înfiinţat de curând o a treia linie de gardă pentru Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), conducerea unită­ţii medicale înaintând încă de anul trecut către Consiliul Judeţean (CJ), în subordinea căruia se află, o solicitare motivând că UPU este supraaglomerat, având în vedere şi faptul că funcţionează 24 de ore din 24. 

De când aceasta a fost aprobată şi dată în folosinţă, a treia linie este asigurată cu sprijinul me­dicilor pediatri din spital, conducerea unităţii stabilind de curând că este nevoie de scoaterea la concurs a încă două posturi pentru medici specialişti confirmaţi în specialitatea medicină de urgenţă.

Postu­rile au mai fost scoase şi anul trecut la concurs, însă nu s-a prezentat niciun medic dornic să ocupe unul dintre posturi. „A treia linie înfiinţată recent e asigurată de medicii din spital deoarece, pe lân­gă urgenţele majore, cazurile critice, există şi partea de patologie strict pediatrică, unde intervin medicii pediatri pentru consul­ta­ţiile obişnuite, cu recomandări la domiciliu. Dacă vor mai veni încă doi medici, va fi automat mai bine în ceea ce priveşte asigurarea urgenţelor“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Înscrierile pentru concurs se fac începând cu data de 12 mai, la se­diul unităţii. Adresabilitatea pa­cien­ţilor în UPU a fost în creştere în ultimii trei ani, media anuală fiind de peste 40.000 de pacienţi, media lunară fiind de peste 3.000 de cazuri, iar pe zi, aproximativ 105 cazuri.  
 
 

Comentarii