Craciunul la Catedrala Romano-Catolica din Iasi

luni, 23 decembrie 2013, 19:41
2 MIN
 Craciunul la Catedrala Romano-Catolica din Iasi

Crăciunul aminteşte de marele eveniment care a avut loc în urmă cu mai bine de două mii de ani, când, într-o noapte, păstorii au auzit vestea: "Astăzi în cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor" (Luca 2,11). În catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, Liturghia din noaptea de Crăciun (24 decembrie), prezidată de Preasfinţitul Petru Gherghel, va începe la ora 23.00.
În ziua de Crăciun (25 decembrie), PS Petru Gherghel va celebra în aceeaşi catedrală la ora 11.00. În ziua de Crăciun, Liturghii vor fi şi la orele: 8.00, 9.15 (pentru copii), 16.00 (pentru tineri), 18.00.
A doua zi, Sfântul Ştefan, primul martir (26 decembrie), şi a treia zi, Sfântul Ioan, Apostol şi Evanghelist (27 decembrie), Liturghiile vor fi la orele: 8.00, 11.00, 18.00.
Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, episcopul de Iaşi a trimis o scrisoare pastorală, în care s-a adresat într-un mod special către familii, care "au fost şi rămân bucuria şi speranţa noastră şi constituie pe drept cuvânt o binecuvântare pentru omenire". Toate familiile sunt îndemnate să se bucure, căci "Crăciunul este sărbătoarea prin excelenţă a familiei, a părinţilor şi a copiilor, şi sărbătoarea fericirii adevărate şi a speranţei". La finalul scrisorii Preasfinţitul face îndemnurile şi urările cuvenite: "Felicitând încă o dată toate familiile diecezei, le adresăm tuturor chemarea Bisericii, a fericitului Ioan Paul al II-lea şi a noastră: «Familii, fiţi ceea ce sunteţi şi transmiteţi tuturor bucuria şi speranţa evangheliei şi a lui Cristos, ca împreună să cântăm: Mărire în cer lui Dumnezeu şi pe pământ pace oamenilor de bunăvoinţă!». Sărbători fericite! Crăciun binecuvântat, în suflete şi în case!"
 

Comentarii