Crema canotajului la Iaşi

miercuri, 18 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Crema canotajului la Iaşi

 

 

 

 

Restaurantul Cornelius a găzduit ieri o conferinţă de presă la care au participat representanţi ai câtorva dintre organizatorii Campionatului Naţional de ergometru – Federaţia Română de Canotaj, Asociaţia Judeţeană de Canotaj Iaşi, CSM Iaşi, Fundaţia Sportului Ieşean şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Iaşi – care se va desfăşura vineri, la Sala Polivalentă din Iaşi. Antrenorii Ioan Lazariuc şi Sorin Băhnărel, împreună cu preşedintele CSM Iaşi, Adrian Poeană şi un alt reprezentant al clubului, Nucu Antohi, precum şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv s-au arătat optimişti în privinţa reuşitei competiţiei.
Concursul va începe la ora 9, cu proba rezervată seniorilor, la care şi-au anunţat participarea toţi sportivii din loturile naţionale, feminin şi masculin. Firesc, atenţia ieşenilor va fi îndreptată spre Irina Dorneanu, cel mai bun sportiv al CSM Iaşi în 2013, campioana europeană încercând să facă o figură frumoasă acasă la ea. Principalul punct de atracţie al Naţionalelor va fi urmat de o competiţie inedită, rezervată publicului, ora de start estimată fiind 10:30. Dacă sportivii vor “trage” pe distanţa de 2 000 de metri, amatorii vor “vâsli” 500 de metri. Inedit este faptul că aceasta va fi singura probă în care se vor acorda premii, pentru sportivii profesionişti negăsindu-se fonduri! Juniorii vor fi cei care vor încheia competiţia, la această categorie fiind concurenţa cea mai acerbă. Astfel, dacă la seniori se înscriseseră, până ieri, 64 de sportivi, la juniori numărul concurenţilor era deja de 196!

Organizatorii Campionatului Naţional de ergometru au mai anunţat că fac eforturi ca publicul să vizioneze cât se poate de bine întrecerea, care se va derula în serii de câte 16, încercându-se să se face rost de ecrane performante, pe care să fie proiectate situaţia concurenţilor.

 

Comentarii