Cresc salariile în Primărie şi la direcţiile subordonate

vineri, 28 august 2015, 01:54
2 MIN
 Cresc salariile în Primărie şi la direcţiile subordonate

 

Angajaţii Primăriei vor beneficia de o majorare salarială de 12%. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa ordinară de la începutul săptămânii viitoare.

"Având în vedere că personalul din cadrul aparatului de specialitate şi din cadrul instituţiilor publice aflate în subordinea consiliului local nu a beneficiat în ultimii ani de majorări salariale, propunem acordarea creşterii salariale de 12% începând cu data de 1 august 2015”, se arată în proiectul de hotărâre.

La baza demersului municipalităţii stă o ordonanţă de urgenţă adoptată în luna iunie 2015 de către Guvern prin care executivul a dat mână liberă autorităţilor locale să decidă creşteri salariale de maximum 12% pentru angajaţi. Actul normativ a impus şi două condiţii: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat pe anul în curs şi încadrarea acestora în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

Posibilitatea de a majora salariile a venit în contextul în care bugetul local al Iaşului a fost suplimentat la recenta rectificare a bugetului de stat operată de către Guvern. În afara celor aproape 600 de angajaţi ai Primăriei, de majorarea salarială vor beneficia şi angajaţii de la Direcţia Creşe, Direcţia de Asistenţă Comunitară, Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor, Editura Junimea, Ateneul Tătăraşi şi Casa de Cultură a municipiului „Mihai Ursachi”.

O creştere a veniturilor se va decide şi în cazul poliţiştilor locali, dar numai de 6%. „Într-o primă etapă, pentru personalul din cadrul Poliţiei Locale, se prevede acordarea unei creşteri salariale de 6% având în vedere că prin hotărârea Consiliului Local 166/2015 a beneficiat de norma de hrană zilnică”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre. O majorare salarială a fost aprobată şi la Consiliul Judeţean în urmă cu două zile. Toţi angajaţii CJ şi a 13 instituţii din subordine au primit, de asemenea, o creştere de 12% la salarii începând cu 1 august 2015.

 

 

Comentarii