Cresc tarifele pentru cazare în căminele UMF

luni, 18 august 2014, 12:46
2 MIN
 Cresc tarifele pentru cazare în căminele UMF

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a hotărât creşterea tarifului la toate căminele în care sunt cazaţi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior cu o sume cuprinse între 10 şi 30 de lei.

Astfel, o creştere de 10 lei la nivelul taxei de cazare se va înregistra în cazul căminului E1, unde studenţii vor plăti 170 de lei faţă de 160 şi 1 Mai A, unde aceştia vor achita 150 de lei faţă de 140 de lei. La restul căminelor, creşterea tarifelor se face cu cel puţin 20 de lei. Astfel, tinerii care se vor caza anul acesta în E5 vor plăti 280 de lei faţă de 250 de lei, la căminul 1 Mai B, taxa va creşte cu 25 de lei, de la 350 la 375 de lei, la ambele cămine din complexul 1 Decembrie, Pavilionul 9 şi Pavilionul 10, taxa va creşte cu 20 de lei, de la 150 la 170 de lei, în timp ce în căminul T22, aflat în complexul Tudor Vladimirescu, unde se stă în module tip garsonieră, cazarea îi va costa pe studenţi 450 de lei lunar, faţă de 430 de lei, cât plăteau anul trecut.

Reprezentanţii universităţii le-au transmis studenţilor că majorarea tarifelor vine în contextul creşterii preţului utilităţilor, însă există voci între studenţi care se plâng de faptul că taxa a crescut, dar că până în prezent corpurile de clădire nu au fost renovate. „Aparent, motivul scumpirii preţurilor de cazare la cămine este scumpirea utilităţilor. În luna septembrie va avea loc o şedinţă cu conducerea universităţii, şefii de cămine şi reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti care nu au fost de acord cu această scumpire, mai ales că aceste cămine nu au fost renovate“, au declarat reprezentanţii Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi.

 

 

Comentarii