CSM Poli, cu gândul la remiză

joi, 13 iulie 2017, 01:43
3 MIN
 CSM Poli, cu gândul la remiză

Echipa din Copou speră să nu piardă mâine, la Turnu Severin, în partida contra CS U Craiova

CSM Politehnica Iaşi a făcut ieri deplasarea spre Turnu Severin, pentru meciul de mâine, contra CS Universitatea Craiova, din prima etapă a Ligii I de fotbal. Faţă de programul anunţat iniţial, a apărut o modificare, renunţându-se la cazarea de ieri noapte în Bucureşti. Drept urmare, drumul până în Mehedinţi a fost făcut într-o singură zi: cu avionul până la Bucureşti, apoi, tot ieri, cu autocarul până la Turnu Severin, localitate unde ieşenii au avut programate două antrenamente, aseară şi astăzi.

Ieşenii nu s-au ascuns că s-ar mulţumi cu un egal în disputa cu oltenii. După antrenorul Flavius Stoican şi preşedintele Adrian Ambrosie a recunoscut faptul că o remiză ar fi satisfăcătoare. “Am reuşit să organizăm o echipă într-o perioadă foarte scurtă. Suntem conştienţi că mai este de lucru, chiar săptămâna viitoare mai aşteptăm alţi doi jucători de profil ofensiv. Ţinând cont şi de valoarea adversarului, cred că un egal nu ne-ar dezavantaja. Chiar dacă trebuie să recunosc că gazdele pronesc cu prima şansă, i-am văzut pe băieţi foarte motivaţi la antrenamente şi cred în şansa noastră de obţine măcar un punct” a spus fostul atacant al FC Politehnica, care a regretat faptul că William Kizito nu va putea evolua: “Kizito este unul dintre cei mai buni jucători aduşi în această vară. Îmi pare rău că nu va putea juca, vom face toate eforturile pentru a-l legitima până la ora meciului cu Gaz Metan Mediaş“. Nici Qaka nu va putea evolua la Severin: “Abia spre sfârşitul lunii vom rezolva situaţia lui Qaka” , a mai spus Ambrosie, care crede că încasarea drepturilor TV a adus o oarecare stare de linişte: “Jucătorii îşi vor primi mare parte din drepturile restante, aşa că nu se vor mai gândi la trecut, ci la prezent şi viitor. Prioritar rămâne achitarea datoriilor la bugetul de stat, pentru a nu risca să fim depunctaţi şi pentru a putea legitima jucători extracomunitari. Din banii care vor rămâne, vom plăti fiecărui jucător o parte din banii la care au dreptul”.

Şeful executivului ieşean s-a arătat optimist că situaţia financiară a clubului va continua să se îmbunătăţească: “Mizăm pe sprijinul Fundaţiei Sportului Ieşean, sperăm ca de rectificarea de la sfârşitul lunii iulie să beneficiem şi noi. Până atunci, vom încerca să dinamizăm activitatea de atragere de sponsori, vom încerca să producem mai mulţi bani din marketing, vânzări de abonamente, bilete. Ca o primă surpriză, magazinul clubului va fi dotat cu produse din ce în ce mai atractive, inclusiv tricouri originale de joc”.

Partida dintre CS U Craiova şi CSM Politehnica, de vineri, va începe la ora 21:00.

Comentarii