CSMS Iaşi a ajuns la mâna lui Chirilă

luni, 06 octombrie 2014, 01:43
4 MIN
 CSMS Iaşi a ajuns la mâna lui Chirilă

O schimbare de antrenor la CSMS Iaşi este posibilă doar cu acordul actualului tehnician. Acesta nu e dispus să renunţe, fiind sigur că echipa va creşte în perioada de întrerupere a campionatului

 
Al treilea eşec consecutiv suferit în Ligia I de fotbal, 0-2, vineri, la Braşov, a învolburat apele la CSMS Iaşi. Dacă până la meciul din oraşul ardelean, rezultatele modeste au fost privite cu indulgenţă datorită perioadelor de joc bun din partidele cu ASA Târgu Mureş, Dinamo Bucureşti şi Concordia Chiajna, şefii clubului au luat foc după înfrângerea şi prestaţia slabă din jocul cu “stegarii”. Principalul luat în vizor a fost antrenorul Ionuţ Chirilă, o parte dintre conducători propunând înlocuirea acestuia. După cum v-am informat în numărul de sâmbătă, acest lucru este foarte greu de realizat. Cum în contractul dintre CSMS şi tehnician nu există o clauză de reziliere a contractului, ci doar posibilitatea destituirii antrenorului după patru eşecuri consecutive, întreruperea colaborării se poate face în această săptămână doar prin reziliere amiabilă sau prin achitarea salariilor lui Chirilă până la sfârşitul lunii iunie 2015, adică 45 000 de euro. Cum costurile cu predecesorul lui Chirilă, Marius Lăcătuş, au fost imense, fostul jucător stelist costând clubul o sumă fabuloasă, circa 200 000 de euro (incluzând aici venituri nete de peste 100 000 de euro, impozite, facilităţi, cheltuielile legate de naşul “Fiarei”, Ioan Nagy), Iaşul nu mai vrea să irosească alţi bani. Asta mai ales că situaţia financiară actuală a clubului nu este deloc roză, jucătorii având restanţe salariale de aproape trei luni, banii necesari pentru achitarea chiriilor apartamentelor în care locuiesc fotbaliştii nefiind plătiţi de luni bune. Şi cum nici Chirilă nu este dispus să renunţe la conducerea echipei, tehnicianul declarând că este sigur că va redresa formaţia până la ora meciului cu FC Botoşani, de la sfârşitul săptămânii viitoare, divorţul CSMS – Chirilă era imposibil aseară, când tehnicianul era în Franţa, iar preşedintele executiv Florin Prunea – în Capitală. O clarificare a subiectului amintit era aşteptată a avea loc marţi, după o discuţie între Prunea şi Chirilă.
Între timp, în week-end, în Copou s-a alcătuit o listă cu posibili înlocuitori ai antrenorului, pe care au fost puşi atât tehnicieni din noul val, Mihai Teja, Liviu Ciobotariu, Adrian Falub, cât şi antrenori experimentaţi, Viorel Hizo şi Ionuţ Popa. După discuţii preliminare, Teja pare favorit să-l substituie pe Chirilă în cazul în care acesta va pleca de la Iaşi. Informaţiile au fost obţinute după discuţii cu mai multe persoane din cadrul clubului, declaraţiile oficiale fiind următoarele:
Gheorghe Nichita (primar Iaşi): “Nu cred că este cineva mulţumit de ce se întâmplă la club. Din câte am înţeles, preşedintele Prunea e mandatat să găsească soluţiile de redresare a echipei. Vom vedea care sunt acestea”.
Florin Prunea (preşedinte, CSMS Iaşi): “O analiză a activităţii clubului va avea loc zilele următoare. Alte comentarii nu fac”.
Ionuţ Chirilă (antrenor, CSMS Iaşi): “Nu m-am gândit o clipă să renunţ! Nu mă interesează banii! Eu mă gândesc la cum să facem să batem pe FC Botoşani! Sunt optimist că vom face acest lucru, mai ales dacă vom avea tot lotul complet, întreruperea campionatului ajutându-ne”. (Ovidiu MINEA)
 
 
Prunea, atac la adresa lui Hodea!
Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a lansat aseară un atac dur la adresa fostului preşedinte al Politehnicii, Pavel Hodea, care a declarat recent că “Iaşul se îndreaptă spre Divizia C”. “E plin Iaşul de specialişti în fotbal! Am ajuns în situaţia în care foşti preşedinţi, cum e Pavel Hodea, cu care echipa a jucat în Diviziile B şi C, să spună vrute şi nevrute. Îi transmit că uşa saunei de la stadion, unde se relaxează înainte de a da diferite perii, e închisă de acum înainte, la fel şi cea a biroului ocupat de cel căruia i se adresa cu formula “Să trăiţi, domnule preşedinte!”. Iar echipamentele de o calitate scăzută pe care le vinde, le va vinde în altă parte” a spus Prunea.
 

Comentarii