CSMS Iaşi reia astăzi antrenamentele după zilele libere primite la sfârşitul meciului cu FC Braşov.

marți, 07 octombrie 2014, 01:43
3 MIN
 CSMS Iaşi reia astăzi antrenamentele după zilele libere primite la sfârşitul meciului cu FC Braşov.

 Sâmbătă, ieşenii joacă un amical cu CSM Paşcani

 
Turbulenţele apărute în week-end, după eşecul de la Braşov, s-au mai atenuat la CSMS Iaşi. Ieri, preşedintele clubului, Florin Prunea, a anunţat că principala preocupare a clubului este pregătirea cu maximă atenţie a meciului cu FC Botoşani, din etapa a XI-a a Ligii I de fotbal. “Firesc, toţi suntem nemulţumiţi de situaţia din clasament. Trebuie să ne revenim însă şi să începem să obţinem puncte. Pauza competiţională ne prinde foarte bine. Avem două săptămâni la dispoziţie în care să pregătim cu maximă atenţie şi responsabilitate partida cu FC Botoşani. Sunt încrezător că dacă toată lumea strânge rândurile, putem obţine victoria care poate descătuşa echipa şi genera startul urcuşului în clasament” a spus şeful executivului ieşean.
Astăzi, Prunea trebuia să aibă o discuţie la Bucureşti cu antrenorul Ionuţ Chirilă, în privinţa viitorului său în Copou.
 Reamintim, Chirilă poate fi demis doar în cazul în care echipa înregistrează patru eşecuri consecutive. În caz contrar, renunţarea la antrenor se poate face doar dacă i se achită acestuia toate salariile până în vara viitoare ori prin rezilierea amiabilă a contractului. Cum Chirilă este convins că va redresa echipa şi nu a luat deloc în calcul renunţarea la conducerea Iaşului, iar CSMS nu e dispus să achite 45 000 de euro tehnicianului, divorţul dintre părţi s-ar putea produce după meciul cu FC Botoşani, care, dacă va fi pierdut, va genera aducerea unui nou antrenor.
În ceea ce priveşte lotul de jucători, aceasta se va reuni în cursul dimineţii, la stadionul din Copou, asistenţii lui Chirilă urmând a coordona o şedinţă de reacomodare, după cele trei zile libere primite la sfârşitul partidei cu FC Braşov.
Unul dintre punctele importante ale pregătirii din această săptămână îl reprezintă testul de sâmbătă, cu CSM Paşcani. Partida amicală cu echipa din eşalonul trei se va derula de la ora 11:00, în Copou.

Mai trebuie precizat că până la disputa cu FC Botoşani, Prunea a decis ca antrenorii şi jucătorii să intre în silenzio stampa, fostul internaţional fiind singurul abilitat să dea declaraţii oficiale. Preşedintele CSMS şi-a motivat decizia, luată duminică, în jurul orei 22, “ca urmare a comentariilor aparţinând unor foşti angajaţi ai clubului (Pavel Hodea) şi a unor persoane care fac parte din gruparea ieşeană”.

 

Ultima oră: Prunea vine urgent la Iaşi
Preşedintele CSMS, Florin Prunea, şi-a modificat programul şi va pleca astăzi, în cursul dimineţii, cu avionul, spre Iaşi, pentru a discuta cu oficialii clubului înainte de revenirea lui Chirilă în Copou, ce se va întâmpla în cursul serii. În cazul în care Prunea va fi mandatat să negocieze rezilierea contractului actualului antrenor şi va reuşi acest lucru, favorit să preia Iaşul ar fi Liviu Ciobotariu.
 
 
Ousmane a îndoit Clujul
Steaua s-a distanţat la trei puncte în fruntea clasamentului Ligii I
* ASA Târgu Mureş – CFR Cluj 2-0 (1-0). Hora (’43), N’Doye (’77). În ultimul meci al etapei a X-a din Liga I, CFR Cluj a ratat ocazia să se ţină în trena liderului Steaua, fiind învinsă la Târgu Mureş de o formaţie cu un nou antrenor la cârmă, Cristian Pustai. Mureşenii ar fi putut deschide scorul din min.35, când Hora a fost faultat în careu de fundaşul Susic, însă portarul feroviar, Mario Felgueiras a apărat şutul lui Goga. După un şut spectaculos, aproape de gol al lui Zicu, mureşenii au deschis scorul prin Hora, iar dominarea lor accentuată în repriza a doua s-a concretizat cu un şut magnific la vinclu de către Ousmane N’Doye care a înghenuncheat Clujul şi a distanţat  Steaua la trei puncte în fruntea clasamentului.
 
 
 

 

 

Comentarii