CSMS Iaşi s-a făcut de râs duminică, la Cluj

marți, 25 noiembrie 2014, 02:43
3 MIN

 
Echipa a jucat de nota patru şi  încasat patru goluri de la o grupare, CFR Cluj, măcinată de probleme grave
 
Spusele antrenorului CSMS Iaşi, Nicolo Napoli, de la conferinţa de presă dinaintea plecării spre Cluj, par a fi glume proaste după meciul cu CFR, disputat duminică, în cadrul etapei a XV-a a Ligii I de fotbal. Deşi italianul a dat asigurări că echipa pe care o pregăteşte nu e resemnată, că e montată şi că va încerca să câştige în Ardeal, aceasta nu numai că nu a speculat problemele grave ale gazdelor, aşa cum făcuse FC Braşov la precedentul meci disputat de CFR pe arena din Gruia, în care “stegarii” s-au impus cu 2-1, ci a şi fost umilită de o grupare părăsită de luni bune de finanţatori şi, după meci, şi de antrenorul Vasile Miriuţă. Deranjant a fost nu doar scorul ci maniera în care Iaşul a pierdut. Cu toate că a avut în faţă o grupare măcinată de probleme grave, care a jucat modest, CSMS a stat în genunchi mai tot meciul, fotbaliştii ieşeni repetând prestaţia jalnică avută în partida contra craiovenilor de la CS Universitatea, derulată cu o etapă înainte. Lipsiţi de orgoliu, de curaj, haotici în exprimare, oaspeţii au primit goluri ca la antrenament, în urma unor gafe impardonabile, au construit lent, previzibil, cu erori apărute chiar şi la elemente ce ţin de abecedarul fotbalului şi aproape că nu au contat în atac. Lipsa de orgoliu şi de curaj s-a pliat perfect pe atitudinea lui Napoli, un antrenor care s-a arătat până acum incapabil să-şi trezească echipa şi care a bulversat şi mai tare o trupă care a ajuns să nu mai joace nimic.
Chiar şi în condiţiile amintite, Iaşul are şansa faptului că degringolada existentă în fotbalul românesc loveşte din plin şi alte echipe. Astfel, CSMS continuă să se afle la doar şase puncte de o poziţie care asigură salvarea de la retrogradarea din Liga I, astfel că meciul de vineri, din Copou, cu Pandurii Târgu Jiu, este o nouă şansă de redresare pentru o fromaţie care în ultima perioadă s-a comportat ruşinos
 
CSMS-catalog
 
Caparco (3) – o intervenţie bună, în minutul 7, o gafă mare la golul doi.
Voicu (4) – dezorientat.
Plămadă (4) – depăşit uşor, inclusiv la golul trei.
Munteanu (3) – are partea lui de vină la primele două reuşite ale gazdelor.
Bosoi (5) – prestaţie cât de cât onorabilă atât pe postul inedit, de fundaş stânga, pe care a început meciul, cât şi pe cel de mijlocaş dreapta.
Creţu (4) – fără busolă.
Böle (4) – pe linia sa obişnuită.
Olah (4) – neinspirat.
Novac (4) – continuă să regreseze sub comanda lui Napoli.
Ciucur (4) – o mulţime de erori.
Dobre (4) – absent.
Bădic (4) – depăşit uşor la golul patru.
Crenganiş a intrat târziu.

Comentarii