CSMS întâlneşte un adversar celebru

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 02:43
2 MIN
 CSMS întâlneşte un adversar celebru

Astăzi, în Antalya, CSMS se confruntă cu echipa uzbekă FC Bunyodkor, care l-a avut înregimentat pe brazilianul Rivaldo şi a tratat cu Eto’o* . Bojan Markovic a semnat un contract până în vară cu Iaşul

 
CSMS Iaşi a făcut ieri o nouă mutare pe piaţa transferurilor. Testat încă din prima zi a cantonamentului din Antalya, care a început în urmă cu o săptămână, Bojan Markovic i-a convins pe oficialii ieşeni că merită să fie legitimat. Masivul stoper bosniac (1,97 metri înălţime), care împlineşte 30 de ani în luna noiembrie, a parafat un contract pe jumătate de an, cu posbilitate de prelungire pentru două sezoane, salariul fotbalistului fiind, până în vară, de 2 500 de euro lunar. Markovic a mai fost legitimat până acum la Rudar Ugljevik (Bosnia), Celik Zenika (Bosnia), Spartak Nalchik (Rusia), Panserraikos (Grecia), Borac Banja Luka (Bosnia), Hapoel Be’er Sheva (Israel), Ravan Baku (Azerbaijan) şi Mladost Velika Obarska (Bosnia). Markovic este al patrulea jucător achiziţionat de CSMS în această iarnă, după Ciucă (Metalul Reşiţa), Enescu (Gaz Metan Mediaş) şi Braga (Fluminense).
Markovic, care a debutat la CSMS în primul test al anului, cu Pohang Steelers (Coreea de Sud), test pe care ieşenii l-au câştigat cu 3-0 (0-0), va evolua şi astăzi, în meciul amical pe care ieşenii îl vor disputa cu FC Bunyodkor Taşkent (Uzbekistan). Fondată în urmă cu zece ani, echipa uzbecă a avut o ascensiune rapidă, având deja în cont cinci titluri de campioană naţională, patru Cupe interne şi două prezenţe în semifinalele Ligii Campionilor Asiei. FC Bunyodkor a încheiat ultimul campionat intern pe locul IV (din 14 formaţii). Despre această echipă s-a vorbit mult în perioada 2008-2009 când clubul, care s-a numit Kuruvci, a fost preluat de magnatul Bedil Ahmetov. Clubul uzbek a reuşit să-l legitimeze pe celebrul fost star brazilian Rivaldo, după ce a încercat în zadar să-l aducă pe camerunezul Samuel Eto’o şi a tratat cu catalanii Fabregas şi Iniesta. O perioadă, un alt celebru brazilian, Zico, a fost instalat la Bunyodkor ca manager, iar Luiz Felipe Scolari, ex-selecţioner al Braziliei, a antrenat echipa în 2009-2010.
Partida dintre gruparea uzbecă şi CSMS va începe la ora 17:30, ora României fiind aceeaşi cu a Turciei. Joi, într-o partidă amicală, disputată în Antalya, FC Bunyodkor a remizat, scor 2-2, cu FC Viitorul.

În afara jocului de verificare cu Bunyodkor, CSMS va avea astăzi, în cursul dimineţii, şi un antrenament, la care sunt aşteptaţi să participe toţi jucătorii. Asta deoarece singurul fotbalist care a lipsit de la şedinţa de pregătire de ieri dimineaţă, juniorul Sandu Boiciuc, dădea semne că poate să depăşească uşoarele probleme de natură medicală apărute după primele zile de cantonament.

 

 

Comentarii