CSMS nu renunţă!

joi, 18 aprilie 2013, 01:50
4 MIN
 CSMS nu renunţă!

Echipa ieşeană va pleca spre Turnu Severin mâine, cu avionul, fotbaliştii urmând să aibă sâmbătă o primă consistentă de victorie în partida de sâmbătă. Cinci jucători au acuzat probleme de natură medicală după jocul cu Viitorul Constanţa

 

 
Uriaşa dezamăgire a eşecului înregistrat luni, pe teren propriu, în partida cu Viitorul Constanţa, se încearcă a fi depăşită de către CSMS Iaşi. Tonul a fost dat de capii clubului, care au cerut conducerii executive şi tehnice capacitarea echipei pentru obţinerea unei victorii în partida de sâmbătă, din etapa a XXVII-a a Ligii I de fotbal, cu CS Severin. “Lupta pentru evitarea retrogradării nu este pierdută. Toată lumea de la club, de la preşedinte, antrenor şi jucător până la ultimul angajat trebuie să înţeleagă acest lucru şi să se mobilizeze pentru atingerea obiectivului. Dacă învingem sâmbătă, la Turnu Severin, putem repara aproape tot ceea ce s-a stricat luni, în partida cu Viitorul Constanţa, pe care o puteam câştiga. Pentru a ne atinge obiectivul, bazându-ne pe sprijinul extrem de consistent oferit de Primărie, am oferit condiţii deosebite echipei” a spus preşedintele Comitetului Director al CSMS, Leonida Antohi.
Pentru ca echipa ieşeană să fie concentrată sută la sută la jocul din Mehedinţi, şefii CSMS au luat două măsuri importante. În primul rând, pentru evitarea oboselii fotbaliştilor, deplasarea se va face cu avionul, până la Timişoara, continuarea drumului, până la Turnu Severin, urmând a se face cu autocarul. Plecarea din Iaşi va avea loc mâine după amiază, după un antrenament care se va derula în Copou.
În ceea ce priveşte stimularea echipei, se studiază acordarea unei prime de victorie specială. Dacă o victorie în deplasare “valorează”, conform Regulamentului de Ordine Interioară, 1 200 de euro (50% din bani se achită la sfârşitul campionatului, în cazul evitării retrogradării), este foarte posibil ca bonusul pentru obţinerea a trei puncte în jocul de sâmbătă să urce până la 2 000 de euro, cu promisiunea că jumătate din bani vor fi achitaţi achitaţi imediat după joc. O măsură asemănătoare s-a încercat şi înaintea jocului de luni, cu Viitorul Constanţa, când prima corespunzătoare unei victorii acasă (800 de euro) a fost urcată la 1 200 de euro.
În ceea ce priveşte starea lotului de jucători, veştile nu sunt grozave. Deşi partida de sâmbătă este, după mult timp, prima în care Iaşul nu va avea niciun jucător suspendat, antrenorul Liviu Ciobotariu nu va putea conta pe tot lotul. “Nu am luat niciun cartonaş cu Viitorul, aşa că nu avem suspendaţi. Am fost însă în pericol să pierdem cinci jucători, problemele medicale apărute după jocul de luni fiind fantastice. Unii şi-au mai revenit, alţii sperăm că-şi vor reveni, cea mai mare problemă e la Milea, care cred că nu va putea face deplasarea. Vom şti clar pe cine contăm abia vineri, când plecăm spre Severin” , a spus preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea. Ceilalţi jucători care au acuzat probleme sunt Pătulea, Mitic, Vladu şi Cl. Ionescu. Ca şi Milea, toţi au fost în repaus sau au făcut alergări uşoare în această săptămână, şansele cele mai mari de recuperare avându-le Pătulea şi Mitic.

Partida dintre CS Severin şi CSMS Iaşi, de sâmbătă, va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct de Digisport 1.

 

{edin]\ fulger la primar

Capii CSMS Ia[i au fost convoca]i ieri la o [edin]\ de primarul Gheorghe Nichita. “Am vrut s\ aud explica]iile antrenorilor [i conduc\torilor vizavi de rezultatele ob]inute `n acest an [i planul pe care-l au pentru redresarea echipei. ~n ciuda dezam\girii uria[e pe care o am, am fost de acord c\ facem front comun `n continuare. Pentru suporterii minuna]i care au c=ntat `n ploaie [i luni [i care merit\ echip\ de Liga I, echipa va avea cele mai bune condi]ii de preg\tire. Primele de joc vor fi suplimentate la fiecare joc p=n\ la final, la Severin bonusul urm=nd s\ fie de 2 000 de euro, jum\tate urm=nd a fi pl\tit luni” a spus edilul, care a confirmat faptul c\ un eventual e[ec la Severin va duce la desp\r]irea de antrenorul Liviu Ciobotariu: “}in la «Ciobi», `l pre]uiesc, `ns\ antrenorii sunt ]inu]i `n func]ie de rezultate. Conducerea clubului mi-a spus c\ ratarea succesului `n jocul de s=mb\t\ va duce la `nlocuirea tehnicianului, p=n\ s=mb\t\ urm=nd a fi puse pe h=rtie variantele de avarie. Eu sper s\ nu se ajung\ aici [i, ca [i `n tur, s\ apar\ momentul de desc\tu[are a echipei”. Pe ciorna alc\tuit\ asear\ de [efii CSMS ca variante de `nlocuire a lui Ciobotariu apar Sorin C`r]u, Basarab Panduru [i Viorel Hizo.

 

Comentarii