Cu ce viteză se plimbă hârtiile prin Casa Pătrată?

marți, 05 iulie 2016, 11:28
1 MIN
 Cu ce viteză se plimbă hârtiile prin Casa Pătrată?

Hotărârile privind alegerea conducerii Consiliului Local şi Consiliului Judeţean se îndreaptă spre Prefectură în ritm de melc. Hotărârea CL prin care au fost aleşi cei doi viceprimari ai municipiului a ajuns la Prefectură ieri.  

Cea adoptată de CJ, în aceeaşi zi, încă se află pe drum spre Prefectură, deşi cele două instituţii funcţionează în aceeaşi clădire. „Aşteptăm să primim şi hotărârile CJ, cu documentaţiile aferente. Toate hotărârile CL şi CJ vor fi analizate de juriştii noştri, care urmează să se pronunţe asupra eventualelor probleme“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

CL i-a ales pe cei doi viceprimari ai municipiului pe 24 iunie. În aceeaşi zi, CJ şi-a ales preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi. Conform legii, hotărârile adoptate de consiliile locale sau judeţene trebuie prezentate prefectului în termen de 10 zile lucrătoare. La rândul său, prefectul are la dispoziţie şase luni pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea considerată ilegală.

Cu privire la cele două hotărâri, prefectul Marian Grigoraş a ridicat semne de întrebare, la votul pentru alegerea viceprimarilor, respectiv preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ, participând şi candidaţii, situaţie interpretată de prefect ca fiind un posibil conflict de interese. Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care permitea candidaţilor la funcţiile de conducere din administraţie să participe la vot.

Comentarii