Culmea tâlhăriei, la Iaşi: a furat acelaşi telefon de două ori

joi, 03 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Culmea tâlhăriei, la Iaşi: a furat acelaşi telefon de două ori

Victima celei de-a doua tâlhării a fost o tânără care abia îl scosese de la amanetul la care îl dusese iniţial hoţul

Un bărbat de 29 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de tâlhărie. Gabriel Vrabie, din satul Gorun, comuna Tomeşti, a furat acelaşi telefon de la două persoane diferite, în două zile distincte.

Potrivit rechizitoriului, prima faptă a fost comisă pe 27 aprilie. Atunci, ieşeanul s-a întâlnit cu o femeie din satul său şi i-a smuls un telefon mobil din mână, ameninţând-o ulterior cu acte de violenţă. Celularul valora în jur de 700 de lei, însă a fost înstrăinat la o casă de amanet pentru numai 100 de lei. Câteva zile mai târziu, bărbatul a minţint o altă tânără din sat, spunând că are amanetat un celular pe care i l-a trimis fratele din Germania, şi că este dispus să o lase pe ea să îl răscumpere.

Femeia a fost la o altă casă de amanet, şi-a lăsat o bijuterie, iar cu banii primiţi a răscumpărat mobilul. Pe 17 mai, notează procurorii, Vrabie s-a întâlnit cu cea de-a doua victimă, tânăra care scosese telefonul de la amanet, şi i-a smuls telefonul din mână, ameninţând-o ulterior. În timpul audierilor, tânărul nu a recunoscut faptele. El a mai fost condamnat în trecut pentru mai multe infracţiuni.

 

Comentarii