Cum poţi realiza imagini 3D cu telefonul mobil

marți, 29 octombrie 2013, 19:31
2 MIN
 Cum poţi realiza imagini 3D cu telefonul mobil

 

Imaginile 3D ar putea fi următoarea tendinţă a fotografiilor realizate cu telefonul mobil. Săptămâna aceasta vă prezentăm două aplicaţii cu care veţi putea realiza imagini tridimensionale plauzibile.
Într-un articol mai vechi am vorbit despre panorame, imagini care sunt deja cunoscute de către utilizatori, dar acestea dau doar senzaţia de tridimensional şi pot fi realizate doar cu anumite cadre. De exemplu, o imagine panoramică poate fi soluţia perfectă atunci când se doreşte captarea unui peisaj ce nu poate fi surprins într-o singură fotografie sau atunci când se realizează o imagine cu unghi de până la 360 de grade într-o încăpere sau nu numai.
Pentru a crea fotografii 3D cu un personaj sau un obiect ales, fără a folosi alte dispozitive ataşate telefonului mobil, este nevoie de aplicaţia „Seene” disponibilă momentan doar pentru telefoanele sau tabletele cu iOS. Utilizatorul acestui soft va fi nevoit să respecte câteva reguli pentru ca imaginea creată să fie de o calitate acceptabilă. Chiar şi în acest caz, soft-ul da câteva erori, cea mai frecventă fiind fundalul disproporţionat din unele unghiuri.
Pentru a realiza o fotografie subiectul ales trebuie să fie bine diferenţiat de cadrul în care se află și foarte bine luminat. Se recomandă evitarea materialelor transparente sau care reflectă lumină. Pentru început trebuie centrat subiectul şi apoi mişcat puţin aparatul în jurul acestuia, urmărind cadrele de pe ecranul telefonului. Aparatul trebuie să fie ţinut cu ambele mâini, iar mişcarea bruscă a acestuia trebuie evitată. Aplicaţia va calcula distanţele subiectului din diferite unghiuri și va realiza o imagine uşor tridimensională care poate fi inclinată în funcţie de poziţia telefonului. Urmăreşte şi tutorialul video din aplicaţie pentru a înţelege mai bine cum funcţionează. Fotografiile realizate pot fi vizualizate în aplicaţia „Seene”, dar şi pe calculator accesibile doar celor care au link-ul corespunzător, un sistem asemănător cu cel al aplicaţiei „Vine”.

Deşi creatorii acestei aplicaţii susţin că este primul soft de acest gen pentru telefonul mobil, există şi aplicaţia „Camera 3D” pentru dispozitivele cu Android care produce, mai mult, un efect de imagine tridimensională. Se observă diferite probleme cu imaginea de fundal şi la aplicaţia „Seene”, dar în acest caz decorul este complet ignorat. Utilizatorii sunt nevoiţi să ţină aparatul nemişcat şi să realizeze mai multe fotografii ale subiectului, pentru fiecare dintre acestea rotind subiectul cu câteva grade. Aplicaţia lipeşte fotografiile, iar rezultatul este o imagine 3D concentrată doar pe un obiect, restul elementelor din fundal fiind ignorate.
 
Te aşteptăm pe pagina noastră pentru discuţii: www.facebook.com/GadgetMyLove.
 

 

Comentarii