CURAJ SAU NEBUNIE? 700 de oameni au murit în această zonă. El vrea să o traverseze pe sârmă

sâmbătă, 22 iunie 2013, 12:44
2 MIN
 CURAJ SAU NEBUNIE? 700 de oameni au murit în această zonă. El vrea să o traverseze pe sârmă

Nik Wallenda, supranumit "regele mersului pe sârmă la mare înălţime" şi prima persoană din lume care a traversat cascada Niagara pe sârmă, va incerca sambătă să facă acelaşi lucru deasupra Marelui Canion, prăpastia care în ultimul secol a dus la moartea a 700 de oameni.

 

Marele Canion al fluviului Colorado, situat în Arizona, Statele Unite ale Americii, este la fel de mortal pe cât este de impresionant din punct de vedere vizual, după cum îl descrie Daily Mail.

În ultimul secol 700 de persoane şi-au pierdut viaţa în canionul creat de fluviul Colorado: unii oameni au căzut din greşeală sau s-au aplecat prea mult în timp ce făceau o fotografie, în vreme ce alţii au sărit intenţionat în prăpastie.

Nik Wallenda, în varstă de 34 de ani, este primul care încearcă să traverseze Marele Canion mergând pe o sârmă de doar cinci centimetri.

Bărbatul se va afla la o înălţime de aproximativ 457 de metri în aer şi va trebui să parcurgă o distanţă de circa 426 de metri. Spre deosebire de traversarea pe sarmă a cascadei Niagara, cand, la insistenţele televiziunii care a transmis expediţia în direct, a purtat hamuri pentru siguranţă, de această dată Wallenda nu va avea niciun dispozitiv pentru protecţie.

Deţinător a şase recorduri Guinness, Nik Wallenda a ales pentru această provocare o porţiune relativ îngustă a Canionului, cunoscută sub numele de Hellhole Bend ("arcul Gaura Iadului").

Greutăţi de contrabalansare au fost deja montate de-a lungul sarmei pentru a o stabiliza, în contextul în care rafalele de vant din interiorul Canionului, destul de puternice încat să dărame elicoptere, ar putea avea o viteză de aproximativ 56 de kilometri la oră.

Cablul de 8,5 tone care va fi suspendat este fixat prin patru ancore, fiecare la 4,5 metri în pămant.

Wallenda estimează că traversarea, care va începe la ora 8 p.m. (ora Statelor Unite) – ora 03.00 (ora Romaniei), va dura între 20 şi 30 de minute.

Organizatorii au asigurat că singura condiţie care ar putea prelungi plimbarea va fi posibilitatea unui fulger oriunde pe o rază de 24 de kilometri, din moment ce Wallenda va avea ataşată de gat şi o bară de 19,5 kilograme pentru echilibru. (Mediafax)

Comentarii