Dacă tot e campanie electorală, străduţele din Tătăraşi vor primi pavele noi

vineri, 27 mai 2016, 01:56
2 MIN
 Dacă tot e campanie electorală, străduţele din Tătăraşi vor primi pavele noi

Aleile pietonale şi trotuarele din diverse zone ale cartierului Tătăraşi vor intra, de săptămâna viitoare, în reparaţii. Primăria a semnat un contract în valoare de 5,5 milioane lei cu Symmetrica, firmă care şi-a adjudecat o licitaţie organizată de municipalitate.  

Intervenţiile din Tătăraşi sunt primele de pe lista primăriei, dar, ulterior, lucrările vor continua şi în alte cartiere ale Iaşului. „Vrem să abordăm puţin mai atent cartierul Tătăraşi, acolo este nevoie de o atenţie mai aprofundată pentru că sunt blocuri construite în anii 1960–1970, cu excepţia celor realizate din fonduri private. Ne vom îndrepta în acea zonă spre str. Stejar, Ciric, dar şi spre Ciurchi, astfel încât să putem racorda zonele de alei cu zonele de stradă deja modernizate”, a declarat, ieri, primarul interimar Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, la nivelul întregului oraş, se vor reface alei pietonale şi trotuare pe o suprafaţă totală de 50.000 mp. „E din ce în ce mai evident că lumea acceptă tot mai puţin prezenţa asfaltului pe alei între blocuri şi trotuarele aferente acestora şi datorită aspectului mai plăcut al pavajelor în comparaţie cu asfaltul”, a precizat edilul.

El a adăugat că, deşi asfaltul asigură un confort mai bun, pavajul este mai potrivit din punct de vedere al întreţinerii, având în vedere şi desele intervenţii la reţelele de utilităţi. În prezent, tot în baza unui contract semnat cu Symmetrica, sunt executate lucrări pe str. Columnei, bulevardul Alexandru cel Bun, bdul. Cantemir şi străzi secundare din zonă, Păcurari sau Canta.

Primarul interimar a mai amintit că, în privinţa reabilitării infrastructurii rutiere, Consiliul Local va aproba săptămâna viitoare demararea lucrărilor la şos. Bârnova şi str. Smârdan, în timp ce pentru str. Gh. Asachi şi bdul. Cantemir licitaţia de execuţie a fost deja lansată. În planurile municipalităţii sunt incluse şi străzile Uzinei, Sf. Andrei şi zona Săulescu – Horia, unde operatorii de utilităţi au executat sau vor executa lucrări la reţelele subterane înainte de lucrările programate de primărie, a mai susţinut Chirica.

 

Comentarii