Damon Albarn spune că nu va mai colabora niciodată cu Adele

vineri, 28 aprilie 2017, 17:59
3 MIN
 Damon Albarn spune că nu va mai colabora niciodată cu Adele

Damon Albarn, liderul trupelor Blur şi Gorillaz, a acordat recent un interviu în care a spus că nu va mai colabora niciodată cu Adele. Cei doi muzicieni au înregistrat împreună câteva piese pentru albumul ”25” al artistei britanice, însă niciunul dintre acele cântece nu a fost inclus în cele din urmă în versiunea finală a materialului discografic, informează New Musical Express.

La puţin timp după realizarea acelor înregistrări, în 2015, Damon Albarn a declarat pentru The Sun: ”Adele m-a rugat să înregistrăm împreună câteva piese, iar eu mi-am făcut timp pentru a colabora cu ea. Însă va folosi ea vreuna dintre acele piese? Nu cred”.

”Ea e foarte nesigură. Şi nu trebuie să fie aşa, e încă foarte tânără”, a adăugat Damon Albarn, care a spus apoi că muzica artistei este ”acceptabilă, obişnuită”. La rândul ei, Adele s-a declarat dezamăgită de acea colaborare cu Damon Albarn: ”S-a întâmplat să fie unul dintre acele momente care intră în categoria «Să nu te întâlneşti cu idolul tău». Cel mai trist lucru în toată această poveste este faptul că eu am fost o admiratoare înfocată a trupei Blur în adolescenţă. Însă a fost trist şi regret că mi-am pierdut timpul petrecându-l alături de el”.

Deşi Damon Albarn a spus ulterior că zvonurile despre o ceartă a lui cu Adele sunt ”patetice” şi ”nici măcar adevărate” – adăugând că s-a bucurat ”să bea o ceaşcă de ceai cu ea” -, rockerul britanic a acordat în urmă cu câteva zile un nou interviu pentru The Sun în care a spus că şansele unei noi colaborări cu Adele sunt nule. Vorbind despre succesul pe care l-a avut al doilea album de studio al trupei Gorillaz, ”Demon Days”, Damon Albarn a spus: ”Nu a avut chiar succesul lui Adele, însă eu nu voi fi niciodată Adele… şi nici nu voi mai lucra vreodată cu ea”.

Grupul Gorillaz a lansat un nou album de studio, intitulat ”Humanz”, al cincilea din discografia trupei, pe 28 aprilie. Formaţia britanică a prezentat deja patru piese de pe acest LP – ”Saturnz Barz”, ”Andromeda”, ”We Got The Power” şi ”Ascension”. Invitaţi pe noul album sunt Grace Jones, De La Soul, Jehnny Beth de la Savages, Danny Brown, Pusha T, Mavis Staples, Kali Uchis, Kelela, Vince Staples, DRAM, Popcaan, Jamie Principle, Kilo Kish, Anthony Hamilton, Peven Everett, Zebra Katz şi Benjamin Clementine.

Gorillaz este un proiect muzical creat în 1998 de Damon Albarn din trupa Blur şi de Jamie Hewlet, un caricaturist, creator al benzilor desenate ”Tank Girl”. Videoclipurile formaţiei prezintă un grup de personaje din benzi desenate, iar Gorillaz este o considerată o "trupă virtuală", deoarece membrii ei nu sunt persoane reale, ci patru personaje animate – Murdoc Niccals, 2D, Noodle şi Russel Hobbs. Grupul a debutat cu albumul omonim, în 2001. Au urmat alte patru materiale de studio – ”Demon Days” (2005), ”Plastic Beach” (2010), ”The Fall” (2011) şi ”Humanz” (2017). În 2006, Gorillaz a fost recompensat cu un premiu Grammy. Formaţia britanică a câştigat şi trei MTV Europe Music Awards şi două TV Video Music Awards.

Comentarii