Dan Doboş a demisionat din funcţia de la Fundaţia Iaşi – capitală culturală

vineri, 26 iunie 2015, 01:56
2 MIN
 Dan Doboş a demisionat din funcţia de la Fundaţia Iaşi – capitală culturală

„Am refuzat pentru că ar fi trebuit să lucrez cu domnul Mihai Chirica (primar interimar, n.r.), şi acest lucru nu se poate“, a explicat fostul director executiv.

Fundaţia responsabilă cu derularea proiectului Iaşi – capitală europeană a culturii va avea, începând de săptămâna viitoare, un nou director executiv.

Actualul ocupant al acestei funcţii, Dan Doboş, a declarat ieri că a declinat oferta lui Florin Cîntic de a ocupa în continuare această poziţie. „Am refuzat pentru că ar fi trebuit să lucrez cu domnul Mihai Chirica (primar interimar, n.r.), şi acest lucru nu se poate. Am ales să fac un pas în spate”, a precizat Doboş.

Acesta l-a criticat în termeni duri pe Chirica în urmă cu câteva săptămâni, după ce edilul s-a implicat în modul în care fundaţia îşi desfăşoară activitatea.

Doboş a adăugat că decizia de a se retrage a venit după o intervenţie a liderului consilierilor locali ai PNL, Marius Dangă, în plenul CL. Atunci, liberalul a criticat modul netransparent în care a fost organizat Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) şi a solicitat ca un roll-up care afişa logo-ul proiectului Iaşi – capitală europeană a culturii să fie înlăturat din Sala Mare a Primăriei.

Doboş a precizat că niciun consilier local şi nici Chirica nu a intervenit în apărarea proiectului. „Eu am fost primul care a implementat proceduri de achiziţie la FIE. E foarte trist ce s-a întâmplat cu FILIT (festival cultural suspendat pe fondul unor presiuni politice ale PSD, n.r.), toată lumea îi plânge de milă lui Dan (Dan Lungu, manager FILIT n.r.), dar şi eu am păţit la fel. E aceeaşi situaţie”, a completat Doboş.

În şedinţa CL de marţi, consilierii ar urma să-şi afirme susţinerea politică pentru ca Florin Cîntic, alături de echipa de experţi propusă de acesta, să managerieze proiectul Iaşi – capitală europeană a culturii şi să întocmească, în termen de trei luni, dosarul de candidatură.

În urmă cu două zile, board-ul Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021 a acceptat demisia lui Doboş din poziţia de manager de proiect, el ocupând simultan şi funcţia de director executiv interimar.

Comentarii