Dansuri şi meşteşuguri populare prezentate de elevi în Parcul Copou

luni, 03 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Dansuri şi meşteşuguri populare prezentate de elevi în Parcul Copou

Dansul popular românesc şi meşteşugurile tradiţionale vor fi aduse de către profesorii şi elevii Şcolii „B.P. Haşdeu“ în Parcul Copou, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“, în perioada 3-8 iulie. 

Evenimentul este organizat de şcoală, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Primăria Municipiului. Intitulat „Festivalul Internaţional de Cultură şi Civilizaţie Românească – Româ­naşul“, manifestările se află la cea de-a VIII-a ediţie, fiind inluse în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei Naţionale.

Printre activităţile care vor avea loc la Casa de Cultură  din Copou se numără diferite ateliere, programe de dans popular românesc, de cântece populare sau meşteşuguri populare. Astfel, cei care vor veni în Parcul Copou, vor avea posibi­litatea de a învăţa cum se prelucrează lemnul, să afle despre olărit, cum se încondeiază ouăle sau cum se realizează icoane pe sticlă. De asemenea, curioşii vor putea să înveţe cum se realizează măştile populare sau chiar să lucreze la o tapi­serie. Deschiderea oficială va avea loc luni, 3 iulie, de la ora 18, iar pe 7 iulie ieşenii vor putea să asiste la expoziţia finală cu lucrări şi obiecte realizate de către participanţi, urmând ca pe 8 iulie să se încheie programele. Zilnic, de la ora 18, vor avea loc spectacole susţinute de către ansambluri şi solişti consacraţi de muzică populară. 

Comentarii