De doi bani speranţă

marți, 07 mai 2013, 01:50
4 MIN
 De doi bani speranţă

Concordia Chiajna – CSMS Iaşi 1-1 (1-0), în etapa a XXIX-a a Ligii I de fotbal. Iaşul putea să câştige pe final un joc slab, însă Pătulea a trimis în bară iar arbitrul Tudor nu a acordat oaspeţilor un penalty în minutul 90
 

 

Chiajna: Niţă – Savin (’90 – Novac), Leca, Ghionea, Bambara – S. Pană, Ispir – Serediuc, Purece, Coşereanu (’59 – Popovici) – Wellington. Antrenor: llie Stan.
Iaşi: Irimia – Mitic, Tincu, Avrămia, Ţigănaşu – Milea, Cl. Tudor (’74 – Semenenko) – Onofraş (‘ 46 – Cl. Ionescu), Moutinho, Ciucur (’84 – Badic) –  Pătulea. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Cartonaşe galbene: Pană (’38), Popovici (’80)– Ţigănaşu (’77), Ciucur (’80).
Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti); Miclos Nagy (Cluj), Valentin Avram (Bucureşti).
 
1-0, min. 37: Onofraş îl atacă imprudent pe Bambara în careu, la o fază nepericuloasă, în lateral, arbitrul acordă penalty, care e transformat de Purece;
1-1, min. 47: Ţigănaşu centrează dintr-o lovitură liberă, Niţă, nejenat de nimeni, scapă mingea în faţă, iar Moutinho împinge mingea în poarta goală, de la trei metri.
 
Concordia şi CSMS au demonstrat des aseară de ce sunt cele mai slabe echipe din Liga I în 2013, momentele de fotbal adevărat pierzându-se într-o mare de joc haotic. Problemele s-au văzut încă din start, în prima repriză neapărând nicio ocazie notabilă, golul apărut fiind urmarea unui cadou făcut de Onofraş gazdelor. Imediat după odihnă a fost rândul lui Niţă să facă daruri, Iaşul egalând după o eroare incredibilă a portarului ilfovenilor. Concordia a preluat apoi iniţiativa, însă ocaziile, primele adevărate ale jocului, au apărut la poarta cealaltă, Pătulea (bară în minutul 73 şi şut respins de Niţă în minutul 75) fiind la un pas de a duce Iaşul la doar două puncte de un loc salvator. CSMS a mai fost aproape de a da lovitura şi în ultimul minut, însă arbitrul Tudor a refuzat acordarea unui penalty oaspeţilor.
Drept urmare, a rămas egal, un rezultat care nu omoară definitiv însă nici nu creşte prea mult şansele de salvare ale trupei pregătite de Cîrţu.
 
Filmul jocului
min. 8: Tudor îi pasează lui Onofraş, care greşeşte preluarea într-un moment în care scăpase singur; min. 10: Bambara trimite mult peste poartă, de la 25 de metri; min. 11: Serediuc şutează în Avrămia; min. 14: Pană trimite peste poartă, de la 16 metri; min. 22: Pătulea e blocat de Bambara la 8 metri; min. 23: Irimia îl blochează pe Wellington; min. 26: şutul lui Onofraş, de la 25 de metri, este prins de Niţă; min. 27: Irimia respinge în corner şutul lui Ispir, de la 25 de metri; min. 33: acţiune individuală a lui Pătulea, finalizată cu un şut din lateral dreapta, prins de portar; min. 37: 1-0; min. 47: 1-1; min. 56: Irimia prinde şutul lui Pană, de la 30 de metri; min. 63: Niţă prinde şutul lui Moutinho, de la 25 metri; min. 71: Purece şutează puternic, de la 25 metri, peste poartă; min. 73: Pătulea trimite, cu capul, mingea în bară, de la 6 metri, după o centrare a lui Ciucur; min. 75: Niţă respinge şutul lui Pătulea, dintr-o poziţie uşor lateral stânga; min. 84: Pătulea e blocat într-o poziţie favorabilă; min. 85: Irimia scapă balonul în faţă, fără urmări; min. 90: Ionescu trimite mult peste poartă, de la 20 de metri; min. 90^1: Purece şutează pe lângă poartă; min. 90^3: Moutinho ratează lobul, de la 30 de metri, după o ieşire a lui Niţă.
 
Penalty neacordat Iaşului în ultimul minut!
 
^ Partida de aseară a fost urmărită şi de preşedintele şi antrenorul Astrei Giurgiu, Dinu Gheorghe, respectiv Daniel Isăilă, echipa giurgiuveană urmând a întâlni pe CSMS joi, în Copou. ^ Niţă a urcat în careul Iaşului la ultima fază a jocului. ^ Gazdele au mai cerut un penalty, în minutul 74, la un duel Tincu – Serediuc, însă cererea lor a fost respinsă. În schimb, oaspeţii au fost privaţi de un penalty în minutul 90, când Ghionea a comis henţ în careu după o lovitură de cap a lui Pătulea.
 
Declaraţiile tehnicienilor
^ Ilie Stan: “Niţă, care, din vară, e jucătorul Stelei, parcă joacă acum împotriva echipei lui. Am muncit fără rezultate atâtea luni. Avem discuţii individuale, colective, la antrenamente se lucrează bine, cu disciplină, însă rezultatele nu apar. Performanţa se face cu sacrificiu, cu personalitate. Nu mă aşteptam să fim în situaţia asta. Mergem însă până la capăt”.

^ Sorin Cîrţu: “Joc decis în urma unor cadouri făcute de ambele echipe. Remiza e bună mai mult pentru celelalte echipe din subsol decât pentru noi şi Concordia. Doar la starea de spirit ne putem gândi, ne poate da ceva speranţe pentru viitor. Dacă a fost penalty în minutul 90, se pot pune întrebări multe. Pe Onofraş l-am schimbat pentru că l-am simţit afectat după gafa făcută, sigur ar fi fost marcat în repriza a doua. El rămâne însă un jucător de bază. Ca atitudine, n-am ce să le reproşez jucătorilor. Au jucat bine, am avut ocazii, Pătulea a avut o bară şi încă o ratare. Joi, Astra e favorită, are valoare mai mare şi două zile de odihnă în plus, dar ne vom lupta”.

 

Comentarii