De mâine se împart ajutoarele alocate de UE ieşenilor

marți, 21 iunie 2016, 01:53
2 MIN
 De mâine se împart ajutoarele alocate de UE ieşenilor

De acestea vor beneficia persoanele cu venituri mici. S-au stabilit trei puncte de distribuţie.

Ajutoarele alimentare oferite de Uniunea Europeană săracilor vor fi distribuite la Iaşi începând de mâine. Municipalitatea a stabilit trei puncte de distribuire a ajutoarelor, în funcţie de domiciliul solicitanţilor. De la depozitul piaţa Doi Băieţi de pe strada Vasile Lupu, vor fi distribuite ajutoarele pentru locuitorii din Tătăraşi Sud, Tătăraşi Nord, Grădinari, Nicolina I, Nicolina II, Cetăţuia şi Bucium. Depozitul din şoseaua Naţională nr. 43 va asigura distribuirea ajutoarelor pentru locuitorii din Centru, Gară, Copou, Podu Roş şi Bularga, iar cel din strada Rampei nr. 9 pentru cei din Dacia, Alexandru cei Bun, Galata şi Păcurari.
 
Programul de distribuire a ajutoarelor este de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-15.00, împărţirea urmând să se facă pe parcursul a 45 de zile. Fiecare beneficiar al ajutoarelor UE va primi câte două cutii, fiecare conţinând o pungă de făină, două de mălai, una de paste făinoase, una de zahăr, una de orez, două sticle de ulei, o conservă de carne de vită, una de pateu de ficat de porc, o cutie de pastă de tomate şi o pungă de fasole boabe de 500 grame. Anul trecut, ajutoarele constau în două pachete cu câte 3 kg de făină, 3 kg de mălai, 0,4 kg de paste făinoase, 2 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 conserve din carne de porc, 3 conserve din carne de vită şi 5 conserve de pate de ficat.
 
Beneficiari ai ajutoarelor alimentare UE sunt pensionarii cu venituri sub 400 de lei, şomerii, persoanele cu handicap grav sau accentuat, cele care primesc venit minim garantat sau alocaţii de susţinere a familiei. Pentru ridicarea ajutoarelor, beneficiarii trebuie să se prezinte cu cartea de identitate în original şi copie, declaraţie de apartenenţă la grupul ţinţă, ce va fi ridicată şi completată la punctele de distribuire, şi certificatele de naştere ale copiilor, în original. 

 

Comentarii