N

De Ziua Familiei. Corina Chiriac, amendată când venea să cânte în Parcul Copou GALERIE FOTO

N

luni, 12 mai 2014, 01:50
4 MIN

\N

Aproximativ 500 de ieşeni au sărbătorit sâmbătă Ziua Familiei în Parcul Expoziţiei. Aflată la a 12-a ediţie, manifestarea dedicată cuplurilor „cu vechime“ în căsnicie s-a bucurat de prezenţa Corinei Chiriac şi a interpretului ieşean Aurel Niamţu. La manifestări au fost invitate 375 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Dintre acestea, 60 au fost premiate „în direct“ cu câte 500 de lei, ceilalţi primind banii prin mandat poştal.

Discursul

Organizatorii s-au străduit ca totul să meargă ca pe roate. La intrarea principală în Parcul Expoziţiei au fost amenajate 8 standuri, unde invitaţii primeau câte o diplomă de onoare, o garoafă, un ecuson şi un bilet la tombola organizată de Primărie. Premiile au constat în trei cine romantice la restaurante renumite din Iaşi şi într-un sejur de patru zile la Gura Humorului. Imediat după standuri, pe aleea spre rândurile de scaune şi bănci, invitaţii au trecut printr-un culoar format din tinere îmbrăcate complet în alb şi tineri în costum de ginerică. În apropiere a fost instalat un panou cu fotografii ale tinerilor căsătoriţi de acum 50 de ani. „Secretul“ longevităţii în căsnicie a fost rezumat de doi aniversaţi în câteva cuvinte. „Să laşi bărbatul liber. Să nu-l întrebi de unde vine şi unde se duce“, respectiv „Să te faci că nu vezi defectele nevestei“. Primii sărbătoriţi au venit cu jumătate de oră înainte de ora anunţată pentru startul manifestărilor. Timp de aproximativ o oră, aceştia au putut asculta un concert cu melodii din anii ’80-’90, urmat de un recital al lui Aurel Niamţu. Acesta şi-a întrerupt concertul atunci când şi-a făcut apariţia primarul Gheorghe Nichita. „Până vine cel mai mare şi mai tare primar, încă o melodie“, a spus Niamţu. Până la urmă, a mai cântat patru melodii, pentru că primarul a schimbat câteva cuvinte cu fiecare sărbătorit şi le-a împărţit câte o garoafă. Ca lucrurile să meargă mai repede, primarul a fost ajutat în oferirea florilor şi de prefectul Romeo Olteanu şi şeful consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu.

Discursul ţinut de primar a avut ca temă centrală continuitatea, în nota sloganului electoral al PSD, „continuăm USL“. Primarul a vorbit despre proiectele de investiţii finalizate sau aflate în derulare. Cea mai mare parte a discursului a fost dedicată adversarilor, fără însă ca Nichita să nominalizeze vreun partid sau om politic. „Sunt oameni în România care seamănă ura şi duşmănia în loc să unească ţara. Legăturile dintre noi încă nu sunt create. Nu am reuşit să facem autostrada, nu avem curse aeriene în interiorul ţării. Duşmanii mei nu ştiu altceva decât ură şi adversitate. Am auzit că am vrea să desfiinţăm parcul. Ce minte diabolică! Cum să distrugem, când abia ne-am apucat să-l refacem. Copoul arată aproape ca o bijuterie. Dumneavoastră, oameni cu maturitate şi înţelepciune, nu puteţi fi manipulaţi, dar cei tineri pot fi“, a spus primarul. Abia către sfârşitul discursului, Nichita a abordat tema manifestărilor. „De Ziua Familiei îi sărbătorim pe cei care au avut continuitate. Sunteţi modele pentru comunitatea noastră. Nu o spun din complezenţă. O spun cu puterea omului care ştie ce înseamnă viaţa. Dumneavoastră faceţi 50 de ani de căsnicie, eu n-am reuşit asta. M-am oprit la 33. Dar asta este viaţa şi merg mai departe“, a spus primarul, în aplauzele publicului.


Dansul

Manifestarea a fost urmată de decernarea diplomelor de onoare pentru 60 de cupluri. Acordarea acestora a fost făcută de Nichita, însoţit de „naşa şi finul“, respectiv Renata Marin, şeful Serviciului de Stare Civilă, şi Marius Bodoga, şeful Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei.
Printre sărbătoriţi s-a numărat şi un dorohoian, cu acesta primarul Nichita conversându-se mai mult timp. „A terminat acelaşi liceu ca şi mine“, a spus ulterior primarul. Momentul a fost urmat de tragerea la sorţi a celor patru premii ale tombolei şi de concertul Corinei Chiriac. Aceasta a început prin a se scuza că nu este în voce, dată fiind ora prea matinală, dar a subliniat că a făcut tot posibilul să nu întârzie.
„Am mers 8 ore pe drum ca să ajung. Am luat şi o amendă, că am depăşit viteza. Dacă aveam 15 km în plus…“, a spus artista. Aceasta a trecut cântând printre rândurile de scaune şi bănci, înainte de a se îndrepta spre scenă. Melodiile interpretate de acestea i-au atras pe sărbătoriţi la dans, numeroase cupluri îndreptându-se spre ring.
 

Comentarii