Debut rugbistic în Tătăraşi

sâmbătă, 28 martie 2015, 02:42
2 MIN
 Debut rugbistic în Tătăraşi

Astăzi, de la ora 10:00, pe stadionul Tepro, Politehnica Unirea Iaşi – CSM Olimpia Bucureşti în prima etapă a Diviziei Naţionale de rugby

Balonul oval ia viteză pe arenele ţării în ciuda vremii care nu se anunţă propice pentru confruntările rugbistice. Dar sportul trebuie să meargă înainte şi astăzi, se reiau întrecerile în Divizia Naţională, al doilea eşalon al rugbiului românesc după o Superligă care începe să se subţieze. Cine ar fi crezut că una dintre cele mai prestigioase grupări rugbistice din România, RCJ Farul Constanţa, va dispărea de pe scenă.
În privinţa rugbiului ieşean, atâta timp cât există oameni inimoşi, vorba unui slogan inspirat de pe un site “prin venele cărora curg globule ovale” acesta nu va pieri. Chiar dacă, momentan şi probabil multă vreme de-acum înainte, o evoluţie bună în Divizia Naţională este tot ceea ce ne putem dori. Echipa ieşeană cu nume uşor schimbat, Politehnica Unirea (ce aduce aminte de fotbalul anilor 2000), cu o conducere nouă în frunte cu Dan Codreanu, îşi propune, ca de obicei, promovarea în Superliga bogaţilor, plină de samoani, fijieni şi georgieni. Se poate spune că obţinerea unui asemenea deziderat este perfect posibilă, însă nu promovarea este problema, ci o prezenţă decentă acolo.Echipa ieşeană, sub numele de Poli Agro Unirea, a câştigat acest eşalon în 2011 (ceea ce echivalează cu un titlu naţional de amatori), iar anul trecut victoria a revenit eternilor rivali din Bârlad.
În acest an, în afară de obişnuitele casei, Poli Iaşi, Ştiinţa Petroşani, RC Bârlad (eterne favorite), CS Năvodari, CSU Arad, RCM Galaţi, Bucovina Suceava, noutăţile sunt Stejarul Buzău, revenită după ce a câştigat competiţia în 2013 retrăgându-se ulterior şi CS Olimpia – CSM Bucureşti, echipa pe care rugbiştii ieşeni antrenaţi de Iulian Iftenie şi Bogdan Budişteanu o va întâlni astăzi în prima etapă. Tot astăzi se mai dispută jocurile CS Năvodari – Stejarul Buzău, Ştiinţa Petroşani – RCM Galaţi, iar meciul CSU Arad – Bucovina Suceava se joacă mâine. RC Bârlad stă.
 

Comentarii