Delegaţie din Ucraina în vizită la Leţcani, la TransAgropolis

joi, 16 martie 2017, 02:50
1 MIN
 Delegaţie din Ucraina în vizită la Leţcani, la TransAgropolis

„Fraţii“ ucraineni ai judeţului vin în vizită la Iaşi. O delegaţie de reprezentanţi ai administraţiei publice şi oameni de afaceri din regiunea Vinnitsa va veni astăzi la Iaşi pentru un schimb de experienţă cu reprezentanţii Consiliului Judeţean.

 „Ne bucură vizita partenerilor noştri din Vinnitsa. Este cea mai nu­meroasă delegaţie care vine la Iaşi pentru un schimb de experienţă. Instituţia pe care o reprezint susţine toate pro­iectele importante care vizează Re­publica Moldova şi Ucraina, mai ales că în aceste regiuni trăiesc mulţi români. Prin aceste acţiuni consolidăm ideea că aparţinem aceleiaşi mari familii, cea europeană“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

Delegaţia ucraineană va rămâne la Iaşi timp de trei zile. Cei 35 de membri ai acesteia vor participa la discuţii pe teme administrative şi economice cu reprezentanţii CJ şi ai Camerei de Comerţ şi vor vizita parcul agroindustrial TransAgropolis, comuna Popricani, SC Astra Trifeşti şi SC Cotnari SA. Între judeţul Iaşi şi regiunea Vinnitsa a fost încheiat în 2016 un acord de cooperare. Legăturile dintre cele două unităţi administrative s-au întărit odată cu încheierea unui acord între Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, din care face parte Iaşul şi Euroregiunea Nistru, compusă din regiunea ucraineană Vinnitsa şi 7 raioane din Republica Moldova. În octombrie anul trecut, plenul CJ a aprobat un proiect de hotărâre vizând extinderea cooperării, în domeniul asistenţei sociale.

 

 

Comentarii