Colţul parlamentarului:

Deputatul Doboş: Regele drujbelor aruncă fumigene în ochii ieşenilor

sâmbătă, 29 august 2015, 01:52
2 MIN
 Deputatul Doboş: Regele drujbelor aruncă fumigene în ochii ieşenilor

Interimarul de la Primărie a anunţat organizarea unui simulacru de „referendum” pe tema teilor. Că nu putem vorbi despre un referendum cu adevărat este foarte clar: ce referendum poate fi acela în care ieşenii care află despre acesta trebuie să se ducă la centrele de cartier şi să ceară să voteze? Ce relevanţă poate avea acest „referendum”, cum poate fi el validat, după părerea iniţiatorului? Câţi oameni trebuie să răspundă ca să fie validat: 100, 1.000 sau 100.000?

Este doar un joc de imagine pueril al celui care visează să se facă primar. Numai că jocul acesta este pe banii şi pe nervii ieşenilor, şi asta nu este deloc în regulă. Domnul Chirica vrea să dea impresia că ascultă vocea ieşenilor. El nu dă doi bani pe ieşenii care s-au revoltat în ultimii ani de tăierea teilor, pe societatea civilă, pe specialiştii din diverse domenii care au criticat masacrul teilor sau pe părerea celor care au vizitat oraşul care au spus că pentru ei Iaşiul înseamnă farmecul teilor. După mai mult de zece ani petrecuţi la Primărie, dumnealui nu ştie ce vor şi ce simt ieşenii, are nevoie de referendum pe o temă atât de clară?

Dacă pesediştii ieşeni ar fi vrut cu adevărat să afle părerea ieşenilor ar fi făcut referendum să îi întrebe dacă sunt de acord cu tăierea teilor sau a pădurii Ciric şi instalarea acelei parodii de telescaun. Probabil Chirica vrea să arate că este atlfel decât predecesorul său, dar nu putem să-l lăsăm să ne păcălească pentru că el a fost responsabil de toate aceste acţiuni în calitate de director tehnic sau viceprimar în ultimii zece ani. Trebuie să dăm la o parte fumigenele lui Chirica pentru a vedea adevărul. Şi adevărul este că el nu iubeşte copacii, natura şi nu îl interesează confortul ieşenilor. Pe lângă masacrul teilor, Chirica este şi părintele telescaunului de la Ciric, pentru care s-a defrişat o suprafaţă importantă de pădure. La interpelarea pe care am făcut-o ministrului Mediului, s-a precizat că Primăria era obligată să alimenteze fondul de regenerare Romsilva, dar nu a făcut nici acum acest lucru, şi a fost sancţionată, amenda fiind plătită din banii ieşenilor. Asta este adevărata faţă a celor din Primărie, în frunte cu interimarul Chirica.
 
Poate ar trebui să facă un referendum în care să ne întrebe dacă ar trebui să respecte legea în cazul Ciric sau preferăm să plătească în continuare amenzi din banii noştri. Dar cel mai bine ar fi să facă un referendum în care să întrebe ieşenii dacă mai vor să fie conduşi de un asemenea personaj!
 
Dana COMAN
 

 

Comentarii