Deşeuri periculoase strânse oficial în Grădinari. Un singur ieşean a făcut plângere

luni, 29 iunie 2015, 01:53
1 MIN
 Deşeuri periculoase strânse oficial în Grădinari. Un singur ieşean a făcut plângere

Un centru pentru deşeuri reciclabile şi deşeuri periculoase va fi construit în zona Grădinari. Un raport publicat pe site-ul Primăriei arată că a fost primită o singură sesizare din partea unui ieşean în perioada aferentă dezbaterii publice.

Acesta a solicitat să fie o zonă de protecţie sanitară în jurul centrului. Cetăţeanul a invocat reglementările europene în privinţa depozitelor controlate de deşeuri toxice şi periculoase. „Investiţia în discuţie este un centru de colectare care nu este menţionat în norme ca obiectiv care generează zonă de protecţia sanitară, avizele de specialitate din partea instituţiilor abilitate în urmărirea respectării normelor privind protecţia mediului şi a sănătăţii, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică au avizat favorabil şi necondiţionat obiectivul”, se arată în raport.
 
Specialiştii Primăriei afirmă că în categoria deşeurilor periculoase intră baterii, acumulatori, deşeuri de lămpi şi materiale de iluminat, deşeuri de echipamente electrice şi electronice casate cu conţinut de componenţi periculoşi şi deşeuri provenite exclusiv din gospodăriile particulare, cu depozitare în container special, închis şi securizat. În decembrie 2014, municipalitatea a intrat în parteneriat cu Asociaţia ECOTIC pentru realizarea centrului de colectare, municipalitatea punând la dispoziţie un teren de 3.000 mp în zona Grădinari pentru o perioadă de 10 ani. Organizaţia neguvernamentală s-a implicat, de-a lungul timpului, în numeroase proiecte locale ce ţin de colectarea deşeurilor.
 

Comentarii