Dezbrăcat în pielea goală, flutura ameninţător o coasă. Vecinii au năvălit să-l vadă

marți, 16 decembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Dezbrăcat în pielea goală, flutura ameninţător o coasă. Vecinii au năvălit să-l vadă
Un bărbat de 50 de ani s-a dezbrăcat complet, în pielea goală, şi îşi ameninţa din stradă consătenii agitând coasa prin aer. Circul a durat două ore, în prezenţa unei numeroase asistenţe oripilate.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis ieri să condamne la un an de închi­soare cu suspendare un bărbat acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Vasile Tăbăranu, de 50 de ani, din Trifeşti, şi-a băgat vecinii în sperieţi după ce s-a dezbrăcat complet şi i-a ameninţat cu o coasă.

Po­trivit procurorilor ieşeni, pe 15 septembrie 2011, Vasile Tăbăranu a consumat în exces băuturi alcoolice şi şi-a adus aminte că are un conflict cu un vecin, Petru Z. Cei doi se certau adesea din cauza unui teren pe care îl revendicau. După ce a ţipat de peste gard la inamicul său, Tăbăranu a trecut la măsuri extreme. S-a des­puiat complet şi a pus mâna pe o coasă, continuând să ţipe atât la vecinul său dar şi la o altă femeie care se afla în zonă. Le-a spus celor doi că le dă foc la gospodării şi „vor arde ca şobolanii“, dar şi că le va tăia capetele cu coasa.

„Scandalul a avut loc într-un loc public, în prezenţa a cel puţin zece persoane, dintre care cel puţin patru copii, a durat două ore şi a avut drept consecinţă scandalizarea opiniei publice din re­strânsa comunitate rura­lă“, au menţionat procurorii. Sentinţa de ieri nu este definitivă.

 

Comentarii