Din nou, cadou!

luni, 10 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Din nou, cadou!

 

* A început o nouă săptămână de – să-i spunem, cu indulgenţă – muncă. Oare ce muncă mai poate fi azi, după ziua de ieri, 9 Martie? Chiar credeţi că mai lucrează cineva eficient, după ce s-a îmbuibat, ieri, cu sfinţişori în formă de opt, făcuţi bine la cuptor şi însiropaţi cu miere? În nici un caz nu este indicat să cumpăraţi orice chestii produse azi, că nu se ştie! De obicei, în zilele de după marile onomastici din an se fabrică pantaloni cu trei craci sau maşini cu şapte roţi şi două volane; după 9 Martie e şi mai rău, fiindcă alea 40 de păhărele tradiţionale vin peste consumaţia din ajun, de pe 8 Martie, când cu Ziua Femeii. Nu toţi românii au făcut excese de 8 Martie, totuşi: unii dintre compatrioţi au profitat de importanţa zilei doar pentru a face daruri femeilor apropiate:
* În acest an, de 8 Martie, sâmbăta trecută, mulţi bărbaţi au luat ceva doamnelor, multe femei au primit ceva de la domni. De exemplu, Aurel Veştedu i-a luat soţiei sale, în drum spre casă, un buchet de zambile, iar pe la prânz i-a luat şi o sută de lei din dulap, cu care a plecat în oraş. Şi doamna Anemona Paşnicu a primit de la soţul său, Marian, un bucheţel de flori, dar de ghiocei. Mai pe înserat a primit şi o pereche de palme, fiindcă, luată la vorbe cu o vecină, a uitat tava cu sfinţişori în cuptor şi s-au făcut scrum. Rafaella Clismaru, considerând că, de Ziua Femeii, trebuie să facă cinste, i-a dat bărbatului Nicador două beri. După câteva ore tot ea i-a dat şi cu un bibelou (de porţelan) în cap, fiindcă soţul, ebrietat, a răsturnat un taburet peste pisică.
* Mugurel Mesteacăn are o soacră, Minodora Sarsailă, care n-are treabă acasă, motiv pentru care se plictiseşte, motiv pentru care a venit la fiică şi la ginere cam prin preajma Crăciunului. Din fericire, a Crăciunului 2013. N-a mai plecat. Când a fost Ziua Femeii, sâmbătă, ea a primit de la ginerele Mugurel următoarele daruri: un trenuleţ şi un autobuz, ambele de jucărie, un CD cu "Arta Fugii", o pungă cu aripioare de pui rumenite, un DVD cu filmul "Zboară cocorii" (din 1957, în regia lui Mihail Kalatozov) şi un volum de Ion Minulescu, deschis ostentativ la pagina cu poezia "Celei care pleacă". Doamna s-a bucurat şi a spus că voia să se întoarcă la ea acasă, chiar în ziua următoare, dar dacă acum are cărţi, muzică şi filme, mai rămâne câteva săptămâni.

 

Comentarii